реклама

реклама

Заступниця Черкаського міського голови Марина Гаркава провела робочу зустріч з представниками Канадійського Червоного Хреста, Іспанського Червоного Хреста та Черкаської обласної організації Червоного Хреста України.  329852092_1589568978213032_7042315979201693001_n

«Канадійський Червоний Хрест – це  наші донори, які допомагають нам в усіх проектах в Черкаській області. Іспанський Червоний Хрест, побачивши наші досягнення на Черкащині, також разом з канадійцями привезли свої програми, які будуть запроваджуватися на території Черкаської області. Це буде перший регіон в Україні, де буде презентувати свою програму Іспанський червоний хрест. І в цій справі нам необхідна буде підтримка місцевої влади», - зазначила в.о. голови Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Юлія Холодна.

Представники товариства повідомили, що розпочинають впровадження на Черкащині програми Livelihood, яка полягає наданні допомоги у пошуку роботи, перекваліфікації, видачі ваучерів на навчання, а також наданні мікрогрантів на розвиток власного бізнесу. З цією метою Червоний Хрест буде співпрацювати із Центром зайнятості та органами місцевого самоврядування.

«На початку повномасштабного вторгнення потрібно було в першу чергу закрити базові потреби людей, які тікали до Черкас від війни. І ми, як міська влада, разом із волонтерами і благодійниками опікувалися цими питаннями. Пізніше ситуація змінилася, і необхідно робити все, щоб внутрішньо переміщені особи адаптувалися і мали змогу відбутися в новому соціальному середовищі», - підкреслила Марина Гаркава.

Ще одним напрямком, яким планує займатися Червоний Хрест у Черкасах, буде допомога в облаштуванні побуту для проживання ВПО у тимчасових прихистках.

«Від імені міського голови Анатолія Бондаренка, виконавчого комітету та черкаської громади дякую Товариству Червоного Хреста за допомогу, яку ми вже неодноразово отримували. У свою чергу, ми завжди зацікавлені у підтримці та запровадженні нових ініціатив для покращення життя людей. Ми маємо консолідувати зусилля, щоб захистити найбільш вразливих українців, для яких війна стала важким життєвим випробуванням», - наголосила Марина Гаркава.

Незабаром планується підписати Меморандум про співпрацю між Канадійським, Іспанським Червоним Хрестом, обласною організацією Червоного Хреста України і міською владою Черкас.

Про це повідомляє сайт ЧМР.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100