реклама

реклама

До 20 одиниць сучасного діагностичного обладнання закупили упродовж останніх двох років для потреб Першої Черкаської міської лікарні за підтримки міської влади. Це дозволяє рятувати життя людей і полегшує працю медичного персоналу.

IMG_0500_1

За словами директора КНП «Перша Черкаська міська лікарня» ЧМР Тимофія Тронца, зараз їхній колектив працює в посиленому режимі, які і більшість лікувальних закладів Черкащини. І нове обладнання, яке придбано упродовж останніх 2 років за сприяння Черкаської міської ради, надзвичайно допомагає в роботі.

«Високотехнологічне обладнання дало суттєвий прогрес нашому медичному закладу, адже тепер ми маємо більше можливостей для діагностики та лікування людей, – відзначив Тимофій Володимирович. – Нині багато чого залежить не тільки від розуму й рук лікаря, а й від обладнання, на якому їх можна застосувати, що ми успішно і робимо. Тому вдячні міському голові Анатолію Бондаренку та міській владі за підтримку медичної галузі Черкас».

Завідувач урологічного відділення КНП «Перша Черкаська міська лікарня» ЧМР Віталій Коваль демонструє сучасний апарат для дистанційного дроблення каменів у нирках і сечоводах.

«Ізраїльський апарат для ударної хвильової екстракорпоральної терапії, коли камені у нирках чи сечовивідних шляхах подрібнюються і виводяться з організму за допомогою регульованих ударних хвиль, – розповідає Віталій Дмитрович. – За 2 роки ми надали допомогу і підтримали здоров’я багатьох людей. Це малотравматичний метод лікування, хворий лежить, на нього наводиться спеціальний рентген-дуга, лікар візуалізує конкремент, котрий треба видалити, і потім ударними хвилями-розрядами дезінтегруємо камінь у нирці чи  сечоводі. Все проходить під мінімальним знеболенням».

Віталій Коваль розповідає, що для лікування чоловіків також придбаний  апарат із трансуретральної резекції передміхурової залози. Це дає можливість ендоскопічно оперувати захворювання простати, з мінімальними розрізами та швидким відновленням після операції. Допомагає пацієнтам урологічного відділення і апарат для підсилення чоловічого здоров’я.

У діагностичному відділенні лікарні встановили нову ендоскопічну стійку «Фуджи» експертного класу.

«Це відеоендоскопічна стійка включає в себе всі інноваційні рішення сьогодення: це штучний інтелект і вузьке контрастне зображення, – розповідає завідувач діагностичного відділення Першої міської лікарні В’ячеслав Глаговський. – Обладнання допомагає знаходити новоутворення розміром навіть 1 мм. Завдяки такій стойці обстеження проводиться швидше, якісніше, безболісно».

Кілька одиниць сучасного обладнання закупили і встановили у відділенні реанімації та інтенсивної терапії.

«За кошти міського бюджету нам придбали сучасний відеоларингоскоп, який дозволяє інкубувати тяжкі дихальні шляхи і який дозволяє бачити процес усередині людини на невеликому екрані. Дуже допомагають у роботі  компактний апарат для УЗД-діагностики, апарат для штучної вентиляції легень та монітор для відслідковування загального стану людини, де відслідковується пульс, тиск і насиченість крові киснем у тяжкохворого. Це обладнання допомагає повернути до життя пацієнтів та значно полегшує працю лікаря», – розповідає медичний персонал відділення.

Для проведення якісної діагностики пацієнтів у лікарні встановлено рентгенографічну і флюороскопічну систему OPERA T30cs. Рентгенівський комплекс використовують в гастроентерології, радіотерапії, педіатрії, урології, гінекології, екстреній медицині й травматології. Цифровий апарат дозволяє збільшити кількість обстежень та знижує дозу опромінення хворих і медпрацівників.

«Апарат зручний, практичний в обслуговуванні, – говорить рентгенлаборант Любов Бондар. – Система має робочу станцію лікаря-рентгенолога із програмним забезпеченням. Спеціальна конструкція діагностичного стола дозволяє легко міняти положення пацієнта з вертикального на горизонтальне. Знімки можна побачити в цифровому зображенні, вивести на екран і потім – на флешку пацієнту».

Директор КНП «Перша Черкаська міська лікарня» ЧМР Тимофій Тронц констатує, що завдяки отриманій допомозі вони можуть при максимальному завантаженні лікувального закладу надавати необхідну медичну допомогу містянам.

Про це повідомляє Черкаська міськрада.

реклама

Коментарі  

 
+4 #5 Чпок. 10.03.2023 16:06
Цитую Чи не може:
уточнити шановний головий лікар,які саме містяни отримають на цьому новому обладнанні медичну допомогу?

Правильно! Потрібно опублікувати список!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 1 10.03.2023 14:43
Цитую Чи не може:
уточнити шановний головий лікар,які саме містяни отримають на цьому новому обладнанні медичну допомогу?

Ті,хто має кошти.І кошти немалі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Чи не може 10.03.2023 13:03
уточнити шановний головий лікар,які саме містяни отримають на цьому новому обладнанні медичну допомогу?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 НАБУ 09.03.2023 17:15
При 50% відказав, закупівля мед.обладнання -мрія черкаської мафії :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Остап 09.03.2023 16:56
Не має ні ліків, ні миючих засобів. Все мусив купувати за власні кошти :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100