реклама

реклама

Керівниця театральної студії «Рампа», яка діяла на базі черкаського Центру соціальної та фізичної реабілітації людей з інвалідністю «Перспектива», Олена Танасевич сьогодні перебуває в Німеччині (Верхня Баварія, регіон Розенгайм). Туди вона виїхала після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Враховуючи гарне знання мови, Олена Костянтинівна долучилася зразу до волонтерства у німецькій громаді у рамках місцевої організації Ukrainehilfe Gemeinde Bad Feilnbach («Допомога Україні – громада Бад Файльнбах»). Коли приїздили біженці, вона допомагала з документами, з пільгами, враховуючи, що знає мову. Черкащанка супроводжувала біженців.

334966504_160042520209104_6160844169927939740_n

– Німці мають дуже розвинене громадянське суспільство. Люди об’єднуються, допомагають одне одному. Тут, де я живу, утворилося таке собі об’єднання. Це не юридична офіційна організація. Це об’єднання людей, які вирішили допомогти Україні, відгукнулися. Люди допомагають у всіх життєвих ситуаціях (житло, одяг, оформлення документів, супровід до лікарні тощо). Люди живуть за такими моральними принципами. Відповідно, тут гарно зустріли біженців, допомогли. У громаді Бад Файльнбах проживає наразі більше 60 українських біженців, – зазначає Олена Танасевич. – Я собі вирішила, якщо фізично зараз не в Україні, то треба допомагати хоч тут, за кордоном.

До слова, Олена планує через общину збір пожертв, зокрема, речей, ліків, і опісля приїзд до Черкас. Хоче передати допомогу черкаському Центру соціальної та фізичної реабілітації людей з інвалідністю «Перспектива», також одяг пораненим бійцям, що лікуються у місті, а також сконтактуватися і, можливо, надати допомогу рятувальникам, бо німецькі рятувальники досить солідарні і об’єднані, тож хотіли б підтримати колег.

31137688-eugen-thierauf-und-olena-tanasevych-organisieren-den-bad-feilnbacher-helferkreis-und-fahren-anfang-april-in-die-ukraine-dafuer-sind-sie-noch-auf-15a7

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100