На озерах уманського дендропарку «Софіївка» скоро вже не побачиш лебедів, на фоні яких так люблять фотографуватися жителі та гості міста. Як тільки вдарять перші морози, благородних красенів переселять у спеціально облаштовані приміщення. Про це кореспондентам «Умань.Інфо» розповіли працівники самого дендропарку.

Холод для лебедів не страшний, а от замерзлі водойми їм не підходять. До того ж, гострі краї криги можуть пошкодити лапки птахів, а ці травми, як стверджують орнітологи, дуже складно лікувати. Тож із закінчення туристичного сезону та настанням приморозків лебедів «передислоковують» у теплі адаптовані для них приміщення.

– У цьому році для лебедів на території господарства парку облаштовують спеціальні приміщення. До весни вони мешкатимуть в них, – розповідає працівник дендропарку, інженер Оксана Коритник. – Раніше лебеді зимували на господарстві одного уманчанина. У нього були для птахів спеціальні вольєри. Та цієї осені чоловік помер. Довелося шукати інше місце для зимівлі.

Лебеді в Софіївці були завжди. Нині на території дендропарку живе 9 птахів – сім білих та пара чорних лебедів.

– Птахів купували в заповіднику «Асканія Нова». Деяким з них вже понад 5 років, – розповідають працівники дендропарку.

До речі, окрім лебедів на «велике переселення» очікують і риби, що знаходяться в ставку на Площі Зборів. Їх перевезуть у виставковий центр «Акванарій», що знаходиться на території дендропарку біля входу з вулиці Київська.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100