реклама

реклама

Фахівці Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» відповідно до розпорядження обласної військової адміністрації та затвердженого обласного Плану проводять обстеження (моніторинг) дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних умов  у місцях тимчасового перебування  внутрішньо переміщених осіб.

Обстеження здійснюються із залученням представників органів місцевого самоврядування та Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області. Зокрема, з початку цього року здійснено 16 моніторингових візитів до прихистків для внутрішньо переміщених осіб  у містах Черкаси, Сміла,  у Жашківській, Монастирищенській, Корсунь-Шевченківській, Городищенській, Шполянській, Тальнівській та Чигиринській територіальних громадах.

Під час зазначених візитів проведено 48 вимірів параметрів мікроклімату, відхилень від встановлених нормативів не виявлено. Також відібрано та досліджено 32 проби питної води за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками, з них в одній пробі виявлено відхилення за показником жорсткості та вмістом нітратів.

peresel obsteg3

За результатами досліджень надано відповідні пропозиції щодо забезпечення внутрішньо переміщених осіб питною  водою гарантованої якості. Крім того, проведено 78 бесід із мешканцями прихистків щодо дотримання протиепідемічних вимог із профілактики захворювання  на COVID-19, грип та ГРВІ,  гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь тощо, надано відповідні рекомендації, пропозиції із зазначених питань.

ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» продовжує моніторити умови проживання у місцях тимчасового прихистку внутрішньо переміщених осіб та профілактувати виникнення ускладнень санітарно-епідемічної ситуації.

peresel obsteg

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100