реклама

реклама

З початком весняно - польових робіт сільгосптоваровиробники широко застосовують отрутохімікати для обробки посівів. Юридичні та фізичні особи які застосовують засоби захисту рослин зобов'язані дотримуватися діючих нормативно-правових актів, що передбачають охорону бджіл від отруєння.

Уманське управління держпродспоживслужби в Черкаській області звертає увагу сільгоспвиробників на те, що відповідно до статті 37 Закону України «Про бджільництво» фізичні та юридичні особи, які застосовують хімічні засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше, ніж за 3 доби до початку обробки попередити про це пасічників, пасіки яких розташовані на відстані до 10 км від оброблюваних площ, через засоби масової інформації. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

335878892_161052543485215_1125947672591266292_n

Відповідно до статті 38 Закону України «Про бджільництво» порушення законодавства в галузі бджільництва тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з законами України. Зокрема відповідальність за порушення законодавства в галузі бджільництва несуть особи, винні у:

неповідомленні (приховуванні) або наданні неправдивої інформації про виникнення загрози бджолам при застосуванні засобів захисту рослин;

порушенні технології вирощування рослин сільськогосподарськогота іншого призначення, що призвело до погіршення умов у ареалах розселення бджіл.

Закликаємо сільськогосподарські підприємства та пасічників дотримуватися законодавства та проявляти взаємоповагу один до одного, інформують в Уманській міськраді

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100