реклама

реклама

Спільна мета: безпечна Черкащина і стабільне функціонування всіх її сфер. Про це йшлося на обласній колегії в обласній військоій адміністрації, інформує голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

335882295_1562469684246252_4266683662834856622_n

Зокрема, він зауважує, що йшла мова про такі напрямки:

Фінансова міць: Наші пріоритети незмінні – підтримка військових і тероборони, забезпечення жителям області та внутрішньо переміщеним особам належних умов проживання. Для цього місцеві бюджети мають бути фінансово спроможними. Плюс увага на раціональне використання коштів.

За 2022 рік завдання з наповнення бюджетів виконано на 107%, додатково отримано 740 млн грн доходів. Однак не всі резерви використані. І це завдання на цей рік.

Відбудова інфраструктури: Над цим маємо спільно працювати щоденно, не чекаючи перемоги. Залучати кошти з різних бюджетів, міжнародних інституцій та ін.

З початку повномасштабної війни на Черкащині пошкоджено понад 200 об’єктів: житлові будинки, заклади освіти, культури, заклади харчування, підприємства. Уже відновлено 25 із них.

Безпечна освіта: Довгострокове зупинення навчання – це не наша історія. Навпаки – наперекір ворогу мусимо все зробити, щоб наші діти й надалі здобували якісну освіту. Для цього заклади повинні стати територією безпеки. Я на цьому постійно наголошую і вимагаю від громад.

Наразі укриття вже є у майже 82% наших закладів освіти. Завдання до 1 вересня – вийти на 100% по школах.

Безпековий сервіс: Це наш спільний пріоритет із обласною ДСНС. Один із інструментів – місцева пожежна охорона. Натепер у ліквідації 2 із 3 пожеж у сільській місцевості беруть участь добровільні або місцеві пожежні команди. І це великий плюс для оперативності реагування. Цю практику треба поширювати по області: зберігати в боєздатному стані існуючі підрозділи місцевої пожежної охорони та утворювати нові.

Про це оголосив Ігор Табурець у "Фейсбуці"

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100