реклама

реклама

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко зранку проінспектував хід робіт по створенню нових зон для відпочинку та аварійному відновленню паркувальних майданчиків у Сосновому бору. Разом із директором КП «Дирекція парків» Геннадієм Шевченком він оглянув парк та підказав, що ще можна зробити, щоб ця найбільша зелена зона міста стала зручнішою і привабливішою для черкасців та гостей міста.

336758707_1611773309324412_7097850667478312218_n

«Навіть у такі складні часи маємо дбати про чистоту і створення комфортних умов для містян та переселенців, для яких Черкаси стали тимчасовим домом. Як тилове місто ми власним прикладом кожного дня повинні показувати, за що воює Україна: за високі стандарти життя, за добробут громадян і базові цінності цивілізованого світу. Парки та сквери – важлива складова у цій щоденній копіткій роботі, адже це душа нашого міста, його візитівка», – наголосив Анатолій Бондаренко.

4-1024x1024

Під’їзні групи Соснового бору довгий час залишались без належної уваги комунальників, тому зараз йде активний ремонт. На разі розчистили від дикорослих чагарників та самосіву лісосмугу з боку вулиці Пальохи, йде підготовка до асфальтування тут паркувального майданчика, встановлення бордюрів, ремонту люків. Згодом буде встановлено освітлення і лавочки, щоб відвідувачі змогли відпочивати з комфортом і в цій частині парку. Паралельно працівники КП прокладають з бетонних плит доріжки через лісовий масив для зручності містян, там, де вони є протоптані, але не облагороджені.

У всіх цих масштабних перетвореннях «Дирекція парків» використовує власні матеріали, знайшла господарське застосування тому, що є, що раніше збирались утилізовувати, тож місто не витратить жодних додаткових коштів. До слова, подібні роботи стало набагато швидше і якісніше виконувати після того, як підприємство придбало кілька нових одиниць техніки.

За словами директора КП, матеріалів не вистачає, але міський голова пообіцяв допомогти із цим питанням.

«Зараз також відновлюємо в парку господарський двір, плануємо облаштувати тут місце для своєї техніки і окремий заїзд для неї, щоб не заважати відвідувачам відпочивати, підсипемо його осколом і щебенем. Але хочу зазначити, що після розчистки схилів біля господарської будівлі відкрилися такі неймовірні краєвиди на Дніпро, що виникла думка якось поділитись ними із містянами, а не залишати за огорожею. Будемо думати, виходячи із ситуації, що складатиметься в країні. Швидше б була Перемога, щоб з’явились можливості втілювати свої ідеї», – зазначив Геннадій Шевченко.

Також подбали комунальники і про безпеку, перемістивши обмежувачі для автотранспорту на паркових алеях ближче до проїжджої частини вулиці Дахнівської, щоб люди не виїжджали на бордюр, не ставили там автомобілі, і не обмежували оглядовість руху, створюючи аварійні ситуації. На далі в планах також відремонтувати заїзд в парк з боку дамби, облаштувати і там невеликий паркувальний майданчик.

У КП «Дирекція парків» наголошують, що частину робіт довелося відкласти до тепліших днів, оскільки ґрунт ще мокрий і техніка не може заїхати скрізь, де треба.

«Приємно, що міський голова знайшов час, звернув нашу увагу на те, до чого ми самі не додивилися, адже ми прагнемо, щоб черкасці постійно відчували турботу про себе», – підкреслив Шевченко.

реклама

Коментарі  

 
+5 #4 юра 20.03.2023 12:06
На першому фото два "спеца" по всім питанням руко водять :-x :-x :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 Пшонка 18.03.2023 22:26
Толя дивився, де іще сосни можна "почікати"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 Роман 17.03.2023 23:49
Якось би хотілось щоб міський голова частіше їздив по проблемних обьектах нашого міста.Особливо по Лісовому де вирубують дерева.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #1 1 17.03.2023 19:02
Приїхав за черговим платижем?? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100