реклама

реклама

Фахівці Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги не лише продовжують вдосконалювати свої медичні знання, а й діляться корисним досвідом з колегами. Так, на березневому засіданні «Групи рівних» медики мали насичену програму та зустрічали гостей із Золотоніського міського центру первинної медико-санітарної допомоги. Захід відбувся у безпечному просторі «Ти не один» , який наприкінці минулого року облаштували у Канівському ЦПМСД.

336652031_1371523386977627_1883327899241406421_n

Про це повідомляє Канівська міська рада.

Нагадаємо, «Групи рівних» – це регулярні зустрічі групи фахівців одного рівня. Наприклад, сімейних лікарів/лікарок, які обговорюють, аналізують професійні ситуації, розбирають складні клінічні або управлінські випадки, діляться знаннями або обмінюються досвідом, будують професійні зв’язки з колегами, задля поліпшення якості медичної допомоги населенню.

У ході першої частини заходу медичні працівники оновили знання щодо ведення риносинутів та артеріальної гіпертензії у людей поважного віку. Друга частина заходу присвячувалася лабораторним обстеженням на первинній ланці.

«Фахівець Канівського ЦПМС Мар'яна Пилипенко провела екскурсію у 111 кабінет нашого центру та познайомила з кожним етапом роботи від забору крові до отримання результату лікарем, нагадала нам що саме важливо для отримання якісного результату аналізу. Деякі поради взяли на замітку і вже будемо застосовувати», - йдеться у дописі Канівського ЦПМСД.

336753519_734230768184532_2708309161157451590_n

Далі учасники «Групи рівних» зробили невеличкий брейн-шторм та нагадали інтерпретацію загального аналізу крові. Прослухали лекцію співзасновника Українського центру охорони здоров'я (UHC), ексзаступника міністра охорони здоров'я Павла Ковтонюка про те, хто платить за охорону здоров'я та чому ніколи не вистачає коштів із курсу «Як працює охорона здоров'я» на сайті Прометеус. Завершили захід спілкуванням у неформальній атмосфері.

Організацію та комунікацію під час заходу забезпечувала лікар-терапевт Канівського ЦПМСД Іванна Котурбаш. До слова, медик одна з трьох сертифікованих фасилітаторів «Груп рівних» в Черкаській області.

Зауважимо, такі зустрічі медиків не лише сприяють удосконаленню професійних навичок, а й покращують комунікацію і професійні зв’язки між медичними працівниками з різних лікувальних установ.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100