реклама

реклама

20 березня 2023 року в Черкаському державному технологічному університеті, за ініціативи кафедри фінансів факультету економіки та управління, відбулося офіційне відкриття Global Money Week.

– У сучасному світі важливо бути фінансово грамотним, знати і вміти ефективно розпоряджатися  коштами. Завдяки кафедрі фінансів і факультету економіки та управління Черкаський державний технологічний університет готує фахівців, які знаються на фінансах, вміють заробляти та примножувати гроші. Наші випускники очолюють банківські та інші фінансові установи, є керівниками відомих підприємств та виробництв, успішно ведуть бізнес та не припиняють розвиватися, – зазначив у вітальному слові в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор.

IMG_0309

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) – щорічна міжнародна освітня кампанія, метою якої є розвиток фінансової свідомості дітей та молоді, формування знань, умінь, поведінки та ставлення, необхідних для прийняття розумних та зважених фінансових рішень, що дасть змогу досягти фінансового добробуту та стійкості.

– 11 років поспіль країни світу влаштовують Всесвітні тижні грошей, і для кафедри фінансів ЧДТУ ця подія вже стала традиційною. У 2021 році, за результатами проведення Всесвітнього тижня грошей, Черкаський державний технологічний університет увійшов у ТОП-10 найактивніших закладів вищої освіти, – нагадала у своїй промові завідувачка кафедри фінансів ЧДТУ Ірина Гончаренко.

Цьогоріч офіційною темою Global Money Week є «Плануйте свої гроші, плекайте своє майбутнє», що наголошує на важливості сталого розвитку та впливі особистих фінансових рішень як на власне майбутнє, так і на навколишнє середовище та суспільство. Ця тема закликає молодь бути далекоглядними та дбати про оточуюче середовище та суспільство,  ухвалюючи виважені фінансові рішення.

Гасло Global Money Week «Навчайся! Накопичуй! Заробляй!» не втрачає своєї актуальності і залишається незмінним.

IMG_0315  

Принагідно доцент кафедри фінансів Леся Бережна зауважила, що фінансова грамотність є запорукою фінансової стабільності не лише кожної людини окремо, а й держави вцілому.

– Фінансова грамотність – це відстоювання фінансової спроможності країни у нелегкий воєнний час, – наголосила Леся Бережна та презентувала цікаву інформативно-наповнену програму Global Money Week у ЧДТУ.

Цього дня у ЧДТУ стартував конкурс флешмоб, за умовами якого необхідно щодня, упродовж 20 березня – 02 квітня 2023 року, публікувати у соціальних мережах Facebook / Instagram новини, цікаві факти, або щось із народної мудрості про гроші, починаючи пост зі словами: «Долучаюсь до Global Money Week. Беру участь у флешмобі».

У межах Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week) у Черкаському державному технологічному університеті проходитиме низка різноманітних заходів, які допоможуть засвоїти основні поняття, зрозуміти принципи управління фінансами і застосовувати  фінансові знання на практиці

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100