реклама

реклама

24 березня відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Тальнівської міськради на Черкащині. Одне з питань обговорення стосувалося створення комісії, яка має слідкувати за санітарним станом у громаді, пишуть «Вісті Черкащини».

photo_2023-03-27_16-09-10-1024x768

– Я вважаю, що у нас надзвичайна ситуація у громаді із санітарним станом необхідно створити комісію, яка буде за цим стежити. Туди має увійти і держпродспоживслужба, й інспектори з пожежної безпеки, і наші працівники, адже це вже жах, – сказав міський голова Василь Сідько.

За словами міського голови почати такі обстеження потрібно із несанкціонованої бійні жителя Тального Олександра Мельника.

– Я вже давно просив туди піти, але наша Держпродспоживслужба чомусь говорить, що там усе в нормі. Говорять, що вони роблять все законно. Але я бачу там зовсім інше, – зазначив Василь Петрович.

Начальниця відділу освіти молоді та спорту Тальнівської міськради Раїса Карман стурбована тим, що ця «бійня» розташована навпроти однієї із шкіл і діти змушені дивитися на те, як господарі проводять забій тварин.

– Це знущання над дітьми. Там вирізали дерева і очистили набережну. Раніше там були чагарники і було чутно лише крики, а тепер вони все це і бачать, і чують.

Міський голова додав, що сам він неодноразово спілкувався із Мельником, але на його зауваження він ніяк не реагує. Василь Петрович вказав начальнику Держпродспоживслужби Наталії Галицькій, що це їхній обов’язок слідкувати за цим. На що остання заперечила, нібито чоловік має право на забій трьох голів ВРХ і п’яти свиней у тиждень.

– Це треба вирішувати комісійно. На сьогодні перевірки планові та позапланові відмінені. Тільки якщо є скарга від заявника, ми можемо щось зробити, – сказала Галицька, – Давайте свого представника і підемо подивимось. Чому я маю туди йти, комісія повинна йти, – обурилась вона.

На що Сідько зазначив, що міська рада, він особисто та керівник відділу освіти і є заявниками, а комісія, яка необхідна – буде створена. Також міський голова додав, що саме Держпродспоживслужба та її керівник має ініціювати подібні питання.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Перехожий 29.03.2023 08:41
З таким керівником у громаді буде постійна надзвичайна ситуація по всіх напрямках. Стиль управління "що хочу, як хочу так і верчу". Скоріше за все начальник Держпродспоживс лужби права, їх зазвичай на слизьке не заженеш.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100