реклама

реклама

Черкаські парки та сквери готують до нового сезону. Нині комунальники «Дирекції парків» наводять лад в усіх без винятку місцях відпочинку, де полюбляють проводити своє дозвілля жителі та гості нашого міста. У них підрізають дерева, розчищають їх від сухого гілля, прибирають опале листя, впорядковують клумби, шліфують та фарбують лавочки з парканчиками, перголи, підживлюють добривами рослини.

IMG_5340

– Попри виклики війни, ми працюємо над тим, аби люди в цей тривожний час почувалися в нашому місті в безпеці та могли проводити своє дозвілля в доглянутих парках, – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко. – Кожного дня черкаські комунальники дбають про улюблені всіма місця відпочинку, аби прогулянки в них були максимально комфортними та приємними.

Роботи з благоустрою тривають практично всюди: в Сосновому бору, в Долині троянд, сквері «Юність», дитячому парку «Казка», парку «Перемога», сквері імені Василя Симоненка, за обласним Будинком рад.

Квітники в них застелили агроволокном та засипали декоративною корою. Відтак клумби матимуть естетичніший вигляд, більше того – в ґрунті зберігатиметься волога і це призупинить ріст бур’янів. Великий обсяг таких робіт провели в Долині троянд та «Юності». Ще раніше в більшості парків прибрали опале листя та провели санітарну обрізку дерев.

IMG_5325_1

У сквері «Юність» фахівці оновили пристовбурні лунки поруч із магноліями, кленами й платанами. Здійснили їх весняну обрізку, щоб створити правильну форму й гілки тягнулися до сонця, підстригли декоративні злаки. Нині тут уже розпочинає квітнути магнолія, поруч із якою полюбляють робити світлини відвідувачі.

Поза тим «Дирекція парків» працює над вдосконаленням систем поливу. У планах – розширити їх, аби в Долині троянд і у сквері «Юність» в спекотні дні водою окроплювалося ще більше зелені.

У сквері за обласним Будинком рад квітникарі прополюють троянди.

IMG_5273

У парку «Перемога» комунальники видаляють омелу з уражених дерев, щоб попередити її поширення на здорові гілки, та загалом розчищають територію від сухостою.

У сквері імені Василя Симоненка фахівці з благоустрою обрізали ялівець та надали йому форму бонсай, підстригли спірею.

У Сосновому бору оновлюють лавочки для того, аби відвідувачі мали де перепочити. Деякі з наявних реставрували, деякі ж потребують комплексної заміни.

– Цього сезону в наших планах освіжити квіти на багатьох локаціях, аби клумби в парках заграли новими барвами, а наші відвідувачі були оточені справжньою красою, – коментує заступник директора комунального підприємства Сергій Ткаченко. – Розглядаємо можливість висадити петунії, лаванди, піони в різних місцинах.

IMG_5266

Генеральне прибирання в парках нашого міста для їх охайного продовжуватиметься й надалі.

– Від перших днів повномасштабної війни наші комунальники не на мить не зупиняли роботу й працювали над тим, аби наші парки мали охайний вигляд, – прокоментував директор КП «Дирекція парків» Геннадій Шевченко.

Про це повідомляє Черкаська міськрада.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Светлана 31.03.2023 17:05
Цитую ЮЗР:
В парку Победа СР.ЧЬ 8) Озеро превратилось в Болото..заросшее камышами и мусором..При Одарыче такого СР.ЧА точно небыло
За царювання бондаренка все місто суцільний ср.ч і болото.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 ЮЗР 31.03.2023 09:17
В парку Победа СР.ЧЬ 8) Озеро превратилось в Болото..заросшее камышами и мусором..При Одарыче такого СР.ЧА точно небыло
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100