реклама

реклама

Наприкінці березня, за розпорядженням Голови Верховної Ради України, народний депутат України, заступник голови німецько-української групи дружби в українському парламенті, Андрій Стріхарський відвідав Баварію, де мав декілька важливих зустрічей з метою посилення дружніх відносин та співпраці між Україною та Федеративною Республікою Німеччина у гуманітарній та військовій сфері.

Баварія прихистила у себе понад 190 000 українців, які були змушені покинути свої домівки внаслідок російської агресії. Майже кожне місто та пригород допомагає нашій країні: організовують гуманітарні хаби, проводять благодійні концерти, заходи для збирання коштів на потреби українців.

3

Андрій Стріхарський був запрошений до Баварського ландтагу, парламенту федеральної землі Вільна держава Баварія, де, як представник українського парламенту подякував німецьким колегам за допомогу та зустрівся з віцепрезидентом Державного парламенту, Карлом Фреллером.

Умови тимчасового перебування вимушених переселенців, визнання українських дипломів про вищу освіту для українців, що мешкають в Баварії, гуманітарна сфера та ситуація на фронті в Україні — основні теми, що обговорювали політики.

На зустрічі Андрій Стріхарський зазначив важливість продовження передачі Україні далекобійної зброї та інших видів озброєння для скорішої перемоги.

2

«Нам потрібна увага всього світу: ми як Україна не почали війну, ми захищаємося – але ми маємо закінчити війну. Чим більшу підтримку отримає Україна, тим швидше це станеться», — наголосив народний депутат. Він також додав, що головна мета України на 2023 рік — забезпечити своєчасну військово-технічну допомогу від наших партнерів. «Ми не повинні допустити її сповільнення, оскільки це лише затягне війну», — додав він.

В той же день канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про передачу Україні 14 танків Leopard 2, а урядом Німеччини був схвалений черговий транш 12 мільярдів євро на військову допомогу Україні.

Віцепрезидент Баварського ландтагу, Карл Фреллер, зазначив, що війна в Україні — це горе для всіх і будуть докладені максимальні зусилля задля того, щоб якомога швидше настала перемога України. «Для нас дуже болісно визнавати, що країна, яка називає себе спадкоємницею СРСР і під час другої світової війни звільняла людей з концтаборів по всій Європі, зараз в обличчі РФ дозволила собі напасти на Україну», — зазначив він.

Після відвідання ландтагу, Андрій Стріхарський провів зустріч з заступницею мера Мюнхену пані Катрін Габеншаден, на якій  розповів про ситуацію на фронті та обговорив питання стосовно відбудови України та шляхи її реалізації. Керівники баварської столиці запевнили, що над цим питанням вони будуть плідно працювати.

Після цього українського парламентарія було запрошено до Державної канцелярії, до якої в той день прибули на запрошення міністерки з питань Європи та міжнародних відносин Мелані Гумль понад 30 українських дітей та напівсиріт співробітників українських силових структур. Пані Гумль висловила солідарність з Україною та українцями та обговорила питання допомоги українцям в Баварії.

Перебуваючи у Мюнхені, Андрій Стріхарський відвідав тимчасове місце проживання наших громадян, де проживає понад 300 українців. На зустрічі з шукачами притулку з України провів розмову з Робертом Ганусом, керівником відділу у складі Управління з питань міграції та проживання Мюнхена та представниками міграційної ради Мюнхена.

Сторони обговорили питання, з якими пан Роберт Ганус стикається під час допомоги нашим громадянам та шляхи їх вирішення.

Також Андрій Стріхарський провів зустріч з шукачами притулку з України. З німецької сторони був присутній Роберт Ганус, керівник відділу у складі Управління з питань міграції та проживання Мюнхена та представники міграційної ради Мюнхена.

4

Нардеп подякував німецькій стороні за допомогу українцям. “Ми вдячні Німеччині за незламну солідарність. Передусім, за готовність німецького населення і надалі надавати тимчасовий прихисток українським громадянам. Німеччина вже прийняла понад 1 млн українців”, — зазначив Андрій Стріхарський.

Він запевнив, що держава постійно поглиблює співпрацю з владою, гуманітарними спільнотами та організаціями Німеччини, щоб наші люди мали прихисток у дружній країні та змогли повернутися після перемоги на батьківщину.

Стріхарський також відвідав навчальний заклад Hans Carossa Gymnasium, де зараз навчаються українські діти. Ректор закладу Марку Гебер запевнив, що наші діти талановиті та працьовиті та всі хочуть повернутися додому. Звертаючись до учнів народний депутат попросив їх дочекатися перемоги: “Повірте, ми всі вас чекаємо, ви дуже потрібні країні. Тож набувайте знань та повертайтесь після перемоги, щоб будувати оновлену і сильну державу”.

Також Андрій Стріхарский був запрошений до Гуманітарного хабу, створеного Альянсом допомоги Україні Bündnis Ukraine Hilfe. Це асоціація, яка наразі об’єднує близько 350 приватних осіб усіх національностей та різноманітних асоціацій, що допомагають українським громадянам, які знайшли прихисток у Німеччині. Альянс допомоги Україні знаходиться під патронатом округу Нижня Баварія, президента округу Олафа Генріха та співпрацює з містом Ландсхут.

Олаф Генріх підкреслив, що організація постійно допомагає Україні, поставляючи гуманітарну допомогу у вигляді продовольчих наборів, одягу та всіх необхідних речей для українських громадян. Андрій Стріхарський відповів, що наша країна високо цінує цю допомогу і вдячна справжнім друзям.

“Ми провели зустріч з одним з керівників Альянсу Берндом Єйнмайером і познайомились з пані Анною Вахле, яка робить великий вклад у нашу перемогу тим, що висвітлює історії наших людей, щоб усі дізнались і почули які звірства робить Росія на нашій землі. В ході бесіди обговорили питання співпраці між Альянсом допомоги Україні та Гуманітарним Хабом, який знаходиться в моєму окрузі, в  місті Городище”, — розказав про зустріч народний депутат.

1

Анна Вахле зазначила, що перевезення допомоги дуже дороге і дуже ризиковане. Вже 970 тонн офіційно перевезено в Україну, зараз передається два вантажі на тиждень.

Андрій Стріхарський пообіцяв посприяти зі свого боку в питанні логістиці гуманітарної допомоги та подякував небайдужим людям Німеччини за відкрите та щире серце та обговорив можливі напрями співпраці у гуманітарній сфері.

Після цього він був запрошений до Православної Церкви України (ПЦУ) у місті Мюнхені, де разом з генеральним консулом України Юрієм Ярмілком зустрівся з духовенством та відвідав службу, на якій були піднесені молитви за Україну.

“Ця поїздка була дуже насиченою зустрічами. Я побачив велику підтримку України, велику надію та впевненість в нашій перемозі. Ми цінуємо підтримку України з боку Баварії. Свідченням цього є відзначення К.Фреллера як заступника Голови Баварського ландтагу Почесною грамотою Верховної Ради України. Ми надаємо великого значення діяльності Постійної українсько-баварської робочої комісії, як органу, що здійснює координацію двосторонньої співпраці”, — каже Андрій Стріхарський.

Німеччина і зокрема Баварія залишаються надійними друзями та партнерами України в боротьбі з агресором. І ця співпраця буде тільки поглиблюватись і зараз, і після перемоги.

Про це повідомляє пресслужба депутата

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #1 Алекск 07.04.2023 20:09
До може вирішувати дядя за 70?байден?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100