Можливість відвідати безпритульних собак знову доступна для охочих у Черкаському міському товаристві захисту тварин «Друг». Перші, від початку повномасштабного вторгнення, прогулянки з собаками відбулися 1-2 квітня, пише 18000

У міському товаристві захисту тварин «Друг», яке опікується собаками у комунальному притулку, і раніше організовували подібні зустрічі черкасців з безпритульними тваринами. Охочі могли прийти у прихисток, познайомитися та погратися з тваринами. Але через повномасштабну агресію рф проти України прогулянки припинили. На початку квітня ініціативу знову відновили.

images

У волонтерів, які нещодавно долучилися до громадської організації, виникла ідея зробити зустрічі містян із собаками на регулярній основі, щоб люди могли приходити до тварин у певний день. Така ініціатива є популяризацією безпритульних та безпородних тварин.

Таким чином собака вчиться довіряти новим людям, готується до прилаштування у новий дім, звикає до повідця та вигулу. Перед зустріччю із містянами досвідчені працівники притулку, які знають як безпечно поводитися з тваринами, починають процес соціалізації з тваринами.

– Людям не дадуть агресивну собаку, яка може вкусити чи якось нашкодити. Спочатку людина знайомиться із твариною у вольєрі, пробує її погладити, одягти нашийника, а потім потрішки виводить її на вулицю. У кожної собаки період соціалізації триває по-різному, залежно від обставин, у яких вона перебувала. Деяким тваринам, щоб звикнути до людей та вигулу, достатньо тижня, а деякі ледь звикають за три тижні, – зазначає в коментарі «18000» керівниця громадської організації «Черкаське міське товариство «Друг» Валентина Калініна.

За кожною людиною, яка вигулює собаку, спостерігає волонтер. Усі тварини у прихистку обов’язково щеплені та стерилізовані. Наразі у притулку перебуває приблизно 150 собак. За час повномасштабного вторгнення волонтери товариства «Друг» прихистили близько сотні тварин. Благодійники перетримували там тварин переселенців та військових. Зараз таких собак у притулку перебуває 15.

До прихистку можна приносити смаколики для собак: вологий корм для цуценят, погризлики чи сухожилля. Також волонтери радять відвідувачам брати з собою змінний одяг та зручне взуття, адже собаки зазвичай дуже приязні та люблять обійматися. Час для прогулянок з гостями обмежений: з 11 до 14 години, від сніданку і до обіднього прибирання.

У притулку просять попереджати про візит заздалегідь за номером 098 368 10 10 (запис viber), бо кількість відвідувачів обмежена. Неповнолітні мають право приходити лише з батьками.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100