реклама

реклама

Жителі Мошурова на Тальнівщині скаржаться на те, що працівники газового господарства перерили деякі вулиці села. Наприклад, по вулиці Береговій, яка укладена із каменю, на узбіччях вони вирили глибокі рови, пишуть «Вісті Черкащини».

img_9900-scaled

За словами місцевих, ями газовики загорнули, однак те, що не помістилося – залишити попід дворами людей. Мовляв, то не їхня робота прибирати після себе. І тепер, після дощів, вулиця перетворилась на болотяне угіддя, залишки якого стікають до будинків.

Більше того, обабіч дороги працівники газового господарства позалишали насипи каміння, із якого зроблена вулиця. Жителі села бідкаються, що тепер дорога до їх домівок може зруйнуватися, адже ґрунт без каміння може осісти.

Адміністратор села Тетяна Міхновець розповіла, що її про ці роботи ніхто не попереджав.

Староста округу, на якому відбувся інцидент, Тетяна Гудзенко зазначила, що у газовому господарстві її запевнили, що у минулому році міська рада надала дозвіл на проведення таких робіт.

img_9915-scaled-e1681119681182-1024x576

– Я цього дозволу не бачила і ні мене, ні жилетів села ніхто не попереджав. І, якщо таки міська рада надає дозвіл, то тільки на такій умові, що буде відновлене дорожнє покриття. Наразі ж дорожнє покриття пошкоджене. А Микола Олексійович сказав мені, що спеціалістів по укладанню бруківки у них немає. Тобто газова служба назад бруківку укладати не буде.

Тепер, додала Тетяна Іванівна, вона звернулася до міської ради, щоб врегулювати це питання із газовою службою офіційно. Також доведеться  шукати спеціалістів, звертатися до КП «Тальне-Сервіс», щоб якось цю проблему вирішити.

img_9904-scaled

Начальник Тальнівського управління з експлуатації газового господарства Микола Костирко спочатку відмовився спілкуватися із журналістами на цю тему. Згодом все-таки розповів своє бачення ситуації:

– Є робота, яку ми маємо виконувати і людям ми повідомляти не маємо. І кожній людині ми об’яви вішати не будемо. Адміністрацію про ремонтні роботи ми теж повідомляти не маємо, ми працюємо на своїх газопроводах. У нас є охоронна зона, на якій ми маємо працювати без всяких погоджень і без всяких дозволів.

img_9908-scaled

На запитання журналіста, «що ж тоді робити людям, якщо дорога, на якій вони проводили роботи, почне руйнуватися», ми почули наступну відповідь:

– Вибачайте, дорога може руйнуватися й від дощу. Це не наші проблеми. А в Мошурові – це не є зруйнована дорога взагалі, це каміння, яке витягли із траншеї при ремонті газопроводу, – зазначив Костирко.

Додамо, що подібні нарікання на газове господарство є і в інших селах громади. У Кривих Колінах, Гордашівці, Кобриновій Греблі місцеві жителі теж скаржаться, що газовики роблять там свої «розкопки», а ями залишають для людей. Подібна ситуація була і з розритим газопроводом у районі щебзаводу в Тальному.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Жорж 12.04.2023 06:52
Є Закон України Про благоустрій, де написано що при проведені робіт комунальщики мають повернути всі пошкоджені елементи благоустрію в належний вигляд, тобто староста і цей газовщик нічого не знають і не можуть. Якщо староста був компетентним, то давно написав офіційну скаргу в прокуратуру на порушення Закону.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Петрович 11.04.2023 19:05
Здається на на всі земельні роботи повинні оформлюватися ордери. Тому що поруч можуть бути інші комунікації, - водогони, лінії зв'язку, електормережі тощо. Напевно в Тальнівському УЕГГ начальник такий же самодур, як колись був у Кам'янці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100