реклама

реклама

Післязавтра – 25 листопада – відбудеться сесія Черкаської міської ради у новообраному складі. Та досі залишається невідомою відповідь на питання щодо формування більшості у міськраді. Вірніше, відповідь є, але вона неофіційна, і витає в повітрі, як осінній листок. А хто ж знає, куди того листка понесе вітер?...

Про можливе об’єднання у міській раді Партії Вільних Демократів з Партією регіонів говорив в одному з післявиборчих ефірів сам міський голова Сергій Одарич. На якій же стадії переговори про формування більшості сьогодні, за декілька днів до міської сесії, «Прочерк» запитав у представників політичних партій. Як виявилося, нині пропозиції про створення більшості до команди мера надходили лише від Партії регіонів. Про це повідомив голова депутатської групи Партії Вільних Демократів у міській раді Олег Ліходькін.

– Позиція нашої депутатської групи така: ми йшли на вибори і заявляли, що ми поза політикою, тому будемо працювати з будь-якою політичною силою, яка сьогодні виявить бажання працювати на місто. На сьогодні чітких пропозицій про створенню більшості не надходили ні від кого, крім фракції Партії регіонів. Ми розглядаємо пропозицію, – сказав пан Олег.

У свою чергу, за словами лідера міської організації Партії регіонів Сергія Отрешка, регіонали готові співпрацювати з усіма.

– Але першими в списку можливої коаліції, безумовно, стоїть Партія Вільних Демократів… – говорить Сергій Володимирович.

– Я сам не приймаю участь в переговорах, але так розумію, що переговори закінчилися і буде та більшість, яка, в принципі, могла б розглядатися ще до виборів – це ПВД і регіони. Це буде цікавий тандем, – говорить знову обраний депутат міськради від КПУ Віктор Білоусов. – Щодо комуністів, то відомо що КПУ входить у більшість у Верховній Раді, а на місцях… Та нас і не питають… Вони засліплені своєю величністю. У них більшість. По пам’яті можу вам сказати, що в ПВД фактично є 18 голосів (бо до Вільних демократів ще представники «Фронту Змін додаються). А Партія регіонів має 14 голосів. Виходить, що у можливої більшості буде 32 голоси. Але це хитка більшість. Для цього однозначно потрібно їм ну хоча б поділитися комісією з компартією абощо.

Що ж до опозиції, то і в осередку «Батьківщини» і в «Фронті Змін» «Прочерк» запевнили, що не входитимуть до новоствореної більшості в міськраді.

– Наша політична сила в опозиції, але рішення, що стосуватимуться соціально-економічного розвитку Черкас, ми підтримуватимемо, якщо вони нестимуть добробут черкащанам, – сказав голова обласної організації «ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко.

реклама

Коментарі  

 
0 #7 Страх Головы 23.11.2010 19:19
Цитую Страх Тулуба:
Страх Головы, а почему вы думаете, что это Тулуб продвинул по всей Украине инфу про ДОК.

Вообще-то, философия относительно долгов ДОКа принадлежит перу "шешори", а не моему
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 Страх Тулуба 23.11.2010 18:40
Страх Головы, а почему вы думаете, что это Тулуб продвинул по всей Украине инфу про ДОК. Мне кажется это работа Волги, с которым у Бродского не самые лучшие отношения.
А Пенсионный фонд каждый квартал публикует должников. И уже два года публикует, что ДОК должен денег в ПФ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Страх Головы 23.11.2010 18:18
Товарищ "Страх Тулуба"! По вашему, союз с регионалами - гарантия безопасности? Arsen прав - в случае союза они точно "бросят через плечо" Одарича, как только сколотят основу для импичмента. Наглядный пример П.Душейка демонстрирует то, как "бэзмэжно вдячна" может быть ПР свои вассалам и союзникам. Кстати, ваш пример "борьбизма" Олийныка неуместен. Олийнык был чистой воды ***, а не мером. Одарыч - тоже изрядный ***, но при этом хоть что-то делает для города. Кстати, напомните, в какой нонче партии абсолютно не нужный городу Олийнык? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 шешори 23.11.2010 17:51
після того, як Тулуб злив всій країні інформацію про несплату підприємством Бродського-Одарича внесків до Пенсійного фонду України) - навряд чи це буде об"єднання з Командою соціальних експериментатор ів. Швидче за все ніякої більшості де-юре не буде, а де-факто "більшовики" всього політичного спектру голосуватимуть спільно разом з ПР.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Страх Тулуба 23.11.2010 17:17
Цитую Arsen:
Спочатку об"єднаються з ПР, а потім ПР, враховуючи її безмежні апетити, кине Одарича через плече... І тут вже точно Одарича не підтримають ні виборці, ні журналісти. Невже доля політсил Мороза і Тігіпка нічого так і не навчила любителів позагравати з ПР?!


А с кем заигрывать? С БЮТом? Так там половина лютой ненавистью ненавидит Одарыча. Вопрос не с кем Одарыч, а что это принесет городу.
Союз с регионалами дает субвенции с Киева, дополнительное финансирование с области, решение вопросов с губернатором. В противном случае Одарыч превратится в Олейника образца 1998-2002 года с вечныой войной с Киевом, губернатором, митингами, бездорожьем, развалом ЖКГ, неработающими троллейбусами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 АКМ 23.11.2010 17:08
Одарич,щось вигадає! Штаб Партії вільних демократів переграв регіоналів на виборах,хоча тут,зовсім інше-підводна лодка!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Arsen 23.11.2010 16:16
Спочатку об"єднаються з ПР, а потім ПР, враховуючи її безмежні апетити, кине Одарича через плече... І тут вже точно Одарича не підтримають ні виборці, ні журналісти. Невже доля політсил Мороза і Тігіпка нічого так і не навчила любителів позагравати з ПР?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100