реклама

реклама

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні у партнерстві з Урядом Японії оголосила про поставку 77 потужних генераторів (410 кВт, 292 кВт і 160 кВт) представникам Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Черкаської та Чернігівської областей. Обладнання забезпечить безперебійну роботу об’єктів критичної інфраструктури, таких як лікарні, навчальні заклади, водоочисні та каналізаційні споруди, а також системи теплопостачання.

Оскільки майже половину енергетичної інфраструктури країни було зруйновано в результаті російських атак, запобігання енергетичній кризі має вирішальне значення для відновлення України. За фінансування Уряду Японії ПРООН закуповує спеціальне енергетичне обладнання для забезпечення безперебійного електропостачання. Сьогодні представникам Київської області було передано п’ять генераторів, а невдовзі обладнання буде доставлено громадам по всій країні.

Ця допомага є складовою великої роботи над зміцненням енергетичного сектору України, яка також включає закупівлю 5 високовольтних автотрансформаторів для забезпечення електропостачання 4.5 мільйонам людей, газової турбіни для виробництва електроенергії в Києві, та понад 1,000 генераторів і блоків живлення для підтримки шкіл, лікарень, пожежних і поліцейських відділень по всій країні.

Виступаючи на церемонії передачі, Кунінорі Мацуда, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні, сказав, що Японія підтримує Україну і буде підтримувати її, скільки це буде потрібно.

Яко Сільє, Постійний представник ПРООН в Україні, зазначив, що ПРООН підтримує зусилля Уряду України щодо забезпечення безперебійного електропостачання.

Олександр Бутенко, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України подякував партнерам за системну та послідовну підтримку українського народу.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Анатоль 21.04.2023 17:47
76 генераторів. Той, шо в мене на критичній новостройкі буде змонтовано, не считається.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100