реклама

реклама

Саме стільки грошей прокручувалося у викритому працівниками Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України конвертаційному центрі у Черкасах.

Тут практично все було підставним: фірми, люди, на яких вони були оформлені, відповідно й реквізити, печатки, рахунки, що використовувалися для транзиту безготівкових коштів, які згодом переводили у готівку. От лише викриття ГУБОЗом було реальним, до того ж досить несподіваним для махінаторів. Про це повідомляють в прес-службі Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України.

У фінансових шахраїв вилучено чимало речових доказів, які виступатимуть беззаперечним підтвердженням їхньої протиправної діяльності в суді.

А за рішенням Феміди, за фіктивне підприємництво та підробку документів – а саме такі головні звинувачення висуваються стосовно тих, хто орудував мільйонами, – зловмисникам може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

ВЕЛИКЕ «ПРАННЯ» КАПІТАЛІВ

Конвертаційні центри – доволі прибутковий вид підпільного бізнесу. Адже вкрасти гроші з державної скарбниці – це лише половина справи. Треба їх ще легалізувати, «відмити», пропустивши крізь цілу низку «пралень», де має залишитися весь бруд, пов’язаний з криміналом. Уже «відмиті» гроші, без шлейфу кримінального походження, новоявлені багатії спокійнісінько можуть світити. Фінансові шахраї так заплутують сліди походження грошей, що комар носа не підточить. І вчора вкрадене наступного дня вже стає прибутком небачено «рентабельних» підприємств. Щоправда, ці підприємства, за всієї своєї прибутковості, чомусь дуже швидко закривають «вдалий бізнес».

– Зловмисники організовують цілі схеми для легалізації викрадених коштів. Переважно їх «перекачують» з державної скарбниці, організовуючи фіктивні фірми та переказуючи на їхні рахунки чималі суми за певні послуги, які насправді не надавалися, та й не планувалися надаватись, – розповідає перший заступник начальника ГУБОЗ МВС України Едуард Федосов. – Нерідко суми оплати бюджетними грошима за певні послуги чи товари значно завищені.

Як повідомляють в управлінні податкової міліції ДПА у Черкаській області, всього протягом 2009 – 2010 років через банківські рахунки підприємств – учасників «конвертаційного» центру було незаконно переведено в готівку близько 65 мільйонів гривень. З метою відшкодування завданих державі збитків на розрахункові рахунки зловмисника накладено арешт, зупинено видаткові операції та заблоковано 107,1 тисяч гривень.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100