реклама

реклама

Вівчарка Альба оселилася на Золотоніщині, а кобила Соля транзитом через Канів евакуйована до Улянівки…

Врятована під Бахмутом німецька вівчарка на ім’я Альба була вивезена до Черкас і нині вже обживається у вольєрі в селі поблизу Золотоноші, пише “Козацький край”.

Tvaryny

«Їй приблизно 4 роки, залишена господарями під Бахмутом. Добра, порядна, майже має УБД (посвідку учасниці бойових дій)», – шукаючи бажаючих допомогти тварині, з гумором описував у березні чотирилапу боєць 3-ї окремої штурмової бригади, що постала з легендарного «Азову» – черкащанин Ян Антонюк. Проте ще майже місяць вівчарка, яка вже на звук вміла розрізняти калібри «прильотів», залишалася поруч з Яном у найгарячішому на сьогодні місці планети – туди не могли добратися навіть відчайдухи-волонтери. Зрештою, Альбу вивезли самі військові.

Новий господар Альби працює на Золотоніщині агрономом, вівчарка вже здружилася з ним і добре почувається у тихому і мирному селі. Вченими давно доведено, що собаки розрізняють всього два кольори, синій і жовтий, а ще – те, що вони вміють бачити сни. Сто відсотків, у тих снах до Альби приходять і люди в «пікселі» ЗСУ – ті, що врятували їй життя…

Тим часом, боєць черкаської тероборони, канівець Олег Петриченко розповів «Козацькому краю» про ще одну щасливу історію порятунку тварини з прифронтової зони.  Товариш Олега по багатьох козацьких заходах і вишколах у Трахтемирові, Ігор Кіструга евакуював з-під обстрілів під тим же Бахмутом… кобилу, яку назвали Соля. Декілька місяців поспіль, жахаючись обстрілів і вибухів, вона попри все регулярно приходила до позицій українських бійців і ті її підгодовували. Про нещасну тварину дізналася тележурналістка Соломія Вітвіцька, а вже від неї – Кіструга, який чудово знає коней і вміє з ними обходитися… Декілька ночей він з ризиком для життя шукав Солю між траншеями і вирвами від снарядів, зрештою знайшов і вивіз транзитом через Канів на Улянівку, де її зустріла Соломія Вітвіцька.

Tvaryny2

«Вона ще трохи налякана (довго чула гучні вибухи поруч), але дуже ніжна і вже освоюється у новій домівці. А ще у неї сердечко на лобі, і це так мило»,- розповідає журналістка. В гості до Солі і Соломії вже приїздили бійці з передової, які встигли здружитися з твариною, шанованою в Україні ще з часів скіфів і козаків…

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100