Черкаська обласна військова адміністрація звернулась до усіх громад району з проханням виділити кошти на закупівлю деякого дороговартісного обладнання.

Воно дуже необхідне, щоб якісно покращити надання лікувальних послуг мешканцям Черкащини. Зокрема планують збудувати диспечерський обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради, реконструювати частину приміщення радіологічного корпусу обласного центру променевої терапії та радіаційної онкології Черкаського обласного онкологічного диспансеру з прибудовою комплексної променевої терарії з лінійним прискорювачем, пише smila-ua.com

2023-04-28-obl

Як пояснив міський голова Сергій Ананко, всі ці поліпшення у медичних закладах області планувались ще до війни. На жаль, військова агресія рф перекреслила всі плани. Тепер ресурси держави переважно направлені на забезпечення захисту держави. А в бюджетах громад Черкащини нині є перевиконання по надходженням. Тому обласне керівництво і звернулось до всіх, щоб скинулись на реалізацію дороговартісних проєктів.

Із бюджету Сміли запропонували депутатам виділити трохи більше 4,5 млн грн. Хоча, як твердять, у листі Черкаська ОВА просила 8 млн грн.

Перед голосуванням за це питання на сесії Смілянської міської ради декілька представників депутатського корпусу висловили своє незадоволення, що обласні посадовці не приїхали пояснити, на що потрібні такі великі кошти. Адже ці мільйони, переконані вони, можна було використати на вирішення якихось смілянських потреб. Їх у Смілі вистачає.

Міський голова на це відповів, що у обласних закладах лікуються сміляни також. Бо таких напрямків медичної допомоги немає на місцях. Також він вказав внести у протокол ведення сесії пропозицію депутатів на насупне засідання запросити Ігоря Табурця, голову ОВА, з поясненнями, на які ремонти і обладнання для лікувальних закладів збирають кошти.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Перехожий 01.05.2023 14:51
Як там не є, а нікого ніде безплатно не лікують. Потрібно переходити до страхової медицини.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100