реклама

реклама

На Черкащині розпочинається період теплої погоди, хоча кінець минулого тижня у регіоні пройшов під знаком арктичного вторгнення, завдяки якому КВІТЕНЬ 2023 на відміну від своїх теплих попередників увійшов у кліматичну норму з історично-надмірною кількістю опадів.

Розпочався ТРАВЕНЬ в якому відбувається перехід до літнього сезону, коли теплими стають не тільки дні, а й ночі. Сонце піднімається на 60° над горизонтом, день триває 15-16 годин, посилюється грозова діяльність.

344378309_546282257431872_4397948792773196992_n

Початок травня презентує великі ПОГОДНІ НАДІЇ. Завдяки антициклону «RIXTE» 1 - 4 травня переважатиме сонячна, суха та маловітряна погода, яка сприятиме активному розгортанню ПОЛЬОВИХ РОБІТ та вегетації сільгоспкультур. Температура вночі 6-8º тепла, вдень 17-19º. Але в ніч на 2 травня ще існує ймовірність заморозків на поверхні ґрунту.

Нажаль, керувати погодою антициклону судилося недовго, і вже у п'ятницю 5 травня атмосферний фронт із заходу принесе чергову порцію грозових дощів. Температура вночі 7-9º тепла, вдень 18-20º.

Завдяки аномальним дощам квітня, показник пожежної небезпеки в лісах області - низький, а бували роки, коли вже в цей період існувала загроза масових пожеж. Метеорологічні умови місяця сприяли самоочищенню атмосферного повітря від викидів підприємств та автотранспорту.

За попередніми модельними розрахунками, у найближчі вихідні з північними вітрам до нашого регіону надійде чергова порція арктичного повітря. Температурний фон знизиться на 2-4º.

6-10 травня очікується аномально холодна погода з високою ймовірністю заморозків, не поспішайте з висадкою розсади.

За попередніми оцінками, травень цього року може виявитися дещо прохолоднішим звичайного з опадами в межах норми.

Про це інформує Черкаський обласний гідрометцентр

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100