реклама

реклама

36_94 Державна акціонерна компанія «Хліб України», що об’єднує в країні 81 підприємство, відібрала з них 36 для організації нового підприємства. У список відібраних підприємств потрапили і черкаські дочірні підприємства – Шполянський та Уманський елеватори.

Ці елеватори ліквідують, але лише для того, щоб перевести їх з балансу одного підприємства на баланс іншого. Тобто ці дочірні підприємства і надалі працюватимуть, але вже під іншою назвою й іншим керівництвом. Про це «Прочерку» розповів генеральний директор обласного дочірнього підприємства ДАК «Хліб України» Павло Почапський.

– Є постанова Кабінету міністрів про створення на базі дочірніх підприємств „Хліб України” державного підприємства „Державна продовольчо-зернова корпорація України». Уряд вже призначив керівника нової корпорації – генеральним директором став Олександра Лаврінчука. У цю нову корпорацію входитимуть і два черкаські дочірні підприємства. Тож згідно чинного законодавства, триває їх ліквідація, адже без такої процедури вони не можуть перейти в інше підприємство, – пояснює пан Павло. – Треба зробити аудит, оцінку майна, перелік майна, скласти акт, передати з балансу на баланс і підприємство далі працюватиме, просто під іншою назвою. Але все залишається, по-суті, як є. Ці елеватори чим займалися, тим і займатимуться.

Що ж до працівників згаданих підприємств, що ліквідовуються, то їм безробіття не загрожує. За словами Павла Почапського, працівники підприємства були заздалегідь попереджені про зміни. Вони звільнилися, отримали допомогу по безробіттю і зараз усі написали заяви на роботу в нові-старі підприємства.

Однак сам Павло Кузьмич не дуже схвалює таку реорганізацію.

– Ми порахували, що ця державна корпорація без державних коштів працювати не буде. Якщо з неї хочуть зробити національного державного трейдера, то звичайно треба кошти на закупку зерна, на експортування. Доцільніше було б надавати кошти підприємству ДАК «Хліб Україна», щоб це підприємство виступало як державний агент з експорту зерна в Україні, – вважає Павло Почапський.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100