реклама

реклама

Смілянський вагоноремонтний завод — одне з наймолодших підприємств у нашому місті. Перша інформація про наміри його відкриття з’явилася рік тому. Тоді ж на сесії міської ради депутати проголосували за надання ПрАТ «Смілянський машинобудівний завод» згоди на поділ земельної ділянки. А вже на виконкомі міський голова Сергій Ананко пояснив, що на базі Смілянського «Машбуду» буде відкрите нове підприємство — цей самий вагоноремонтний завод.

Сьогодні це діюче підприємство, його цеха наповнені гуркотом працюючих кранів, сям-там спалахують вогники електрозварки, плазмових агрегатів. Куди ні кинь оком — всюди вантажні вагони. Потужні кран-балки чіпляють їх, коли вагони заштовхують на територію підприємства, знімають з колісних пар і встановлюють на спеціальні опори. На в’їзді до цеху вже встановлено спеціальний поворотний круг, а штовхачем працює трактор на прикріплених до нього коліщатах, завдяки яким він легко пересувається по рейках.

345291252_163719239693468_6978846026511379017_n

У колишніх цехах «Машбуду» — широченних і височенних, аж мусиш задирати голову, щоби все роздивитися — і розпочинаються головні ремонтні роботи, усі вони виконуються з високою якістю і гарантією.

Директор підприємства Олексій Мальковський, який супроводжує нас по цехах, встигаючи спілкуватися зі своїми підлеглими, із задоволенням говорить про умови праці, які дозволяють нарощувати темпи робіт і відкривати нові робочі місця. Поступово завод зможе забезпечити роботою і зарплатою до 400 фахівців. Крім безпосередньо ремонтних робіт, тут вже відкрито цех з виробництва люків, які використовуються у процесі розвантажування сипучих матеріалів, що перевозяться залізницею товарними вагонами.

345195209_232291599406394_8656218369851350091_n

Сяє чистотою новий адміністративний корпус підприємства.

Смілянський «Машбуд» має можливості прийняти й нові підприємства, тому планують розвивати внутрішню кооперацію. Усім буде зручно працювати, якщо на одній території діятимуть ливарний, машинобудівний і ремонтний заводи. Це буде тільки додатковий імпульс і мотивація для всіх тамтешніх підприємств і для розвитку всієї громади Сміли.

Олександр Слєпцовський

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100