реклама

реклама

«Черкасиводоканал» продовжує запроваджувати сучасні процеси диспетчеризації систем обліку, які дозволяють знімати показники лічильників води без участі людини (що, в свою чергу, значно економить час і споживачам, і водоканалу).

345062666_625070063004037_2439942319340262419_n

Усе це для зручності містян, повідомляє КП «Черкасиводоканал». Диспетчеризація засобів обліку, яка вже давно впроваджена у країнах Європи, дозволяє прибрати людський фактор (а відповідно, і зекономити час споживача і водоканалу) під час знімання показників витрат води і отримувати їх з приладів в будь-який час. Ще одна перевага - це швидке виявлення несправних приладів обліку чи втручання в його механізм. Крім того, в процесі диспетчеризації вузлів обліку води фіксуються і аварійні події, які можуть статися, наприклад, через втручання в його роботу магніту, зворотній протік води, пошкодження пристрою тощо.

У Черкасах вже реалізовано пілотний проект від компанії, яка реалізує це телеметричне обладнання, спільно із КП «Черкасиводоканал». В одній із секцій багатоповерхівки на Гагаріна, 29 встановили 100 лічильників, обладнання для зчитування показників і вузол передачі даних.

«Ми вже підрахували чимало плюсів, як для споживачів, так і для водоканалу. Так, «Черкасиводоканал» через спеціальну програму контролює споживання обсягів води, і все це відбувається дистанційно. Для споживачів це теж зручно - вони один раз встановили систему, і забули про щомісячні дзвінки на водоканал назавжди – показники передаються автоматично. Економія і часу, і ресурсів», - розповідає Іван Сухарьков, директор КП «Черкасиводоканал».

Ці сучасні і зручні технології «із майбутнього» «Черкасиводоканал» планує впроваджувати і надалі. Обов’язковими проекти зі встановлення автоматизованих систем диспетчеризації вузлів обліку води сьогодні є для новобудов.

Щоб дізнатися детальніше про те, що потрібно для встановлення «розумних» лічильників та систем обліку у Вашому будинку чи на об’єкті – звертайтеся за телефоном: (0472) 37-33-33 (головний інженер).

реклама

Коментарі  

 
+9 #2 Лисянка 08.05.2023 11:23
Бувший азотівський охоронець "умнічать ізволіт". Сторож - це не професія, це стан душі...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Оля 08.05.2023 06:46
”Економія і часу, і ресурсів”. Самому не смішно, Сухарьков? Куди ти віднесеш вартість тих приладів, знову на зроєстання тарифів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100