Під час осінніх канікул на території Черкащини вже зареєстровано дорожньо-транспортну пригоду за участі дітей.

Прес-служба ДАІ області пояснює, що при скороченні тривалості світлового дня від юних учасників дорожнього руху вимагається більш зосередженої уваги і набагато більшої обережності, оскільки умови руху в період обмеженої видимості помітно відрізняються від денного часу.

Вдень вулиці проглядаються на дуже далеку відстань і тому кожен пішохід здатний вчасно побачити автомобіль, що наближається, і не переходити дорогу з великою часткою ризику. Увечері ж, у світлі фар, особливо при роз'їзді зустрічних автомобілів, багато юних пішоходів, перетинаючи вулицю, допускають прикрі помилки, оманливо вважаючи, що на доріжці світла вони для водія добре видимі та помітні. Не особливо піклуються про свою безпеку і ті діти, які люблять слухати музику через навушники при переході дороги.

Державтоінспекція настійно рекомендує батькам провести додаткові бесіди з дітьми про правила поведінки на дорозі в осінній період, розповісти про особливості руху транспорту і пішоходів в негоду.

Світловідбиваючі елементи на ранцях, спортивних сумках, взутті, одязі і головних уборах також зроблять фігурку дитини набагато помітнішою, змусять водіїв знизити швидкість, звернути на себе увагу додатковим сигналом і попередити дорожньо-транспортну пригоду.

У ДАІ області зауважують: дорога «любить» помітних пішоходів і в цьому обов'язково допоможуть навіть невеликі фрагменти світловідбивання.

Звертаються черкаські ДАІшники з проханням і до водіїв та нагадують, що поведінка дитини на дорозі часто є непередбачуваною. Тому потрібно бути особливо уважними, проїжджаючи пішохідні переходи і в місцях можливої появи дітей. У місцях відпочинку дітей потрібно заздалегідь знижувати швидкість, не об'їжджати транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупинитися і пропустити дітей, які переходять дорогу.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Серпень 31.10.2012 11:49
А также не отражались в зеркале и не отбрасывали тень ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100