реклама

реклама

За матеріалами СБУ перед судом постане клірик УПЦ (МП), керівник Черкаської єпархії. Слідчими органів держбезпеки зібрано вичерпну доказову базу, митрополиту інкримінують виправдовування російської агресії та розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

347380337_1421649635295476_6971840332339367329_n

Нагадаємо, що саме за вказівки керівника єпархії з 2020 року було «модернізовано» відомчий сайт. Його створили за шаблоном РПЦ, з використанням російського програмного забезпечення.

Здійснюючи постійне адміністрування через підпорядкованого представника єпархії, митрополит наповнював сторінки деструктивним контентом з прокремлівських інтернет-ресурсів, де відкрито виправдовують збройну агресію рф та воєнні злочини російських військових.

Сайт мав відкритий доступ для користувачів, а також можливість переходити за посиланнями на пропагандистські російські сторінки РПЦ.

За даними розслідування, клірик також у публічних висловлюваннях серед священнослужителів і вірян, в офіційних коментарях поширював заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності та переконань.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки з початку цього року повідомили митрополиту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • ч.2 і ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наразі до суду направлено обвинувальний акт.

Заходи з викриття та розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Чiп не Дейл 17.05.2023 01:09
Добре, що російського імперіаліста таки притягують до кримінальної відповідальност і. Епоха безкарності відходить у минуле
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Лейба 16.05.2023 21:12
Такі Цитую Ну от і стане суддя:
На декілька мільонів багатше.

даЦитую Ну от і стане суддя:
На декілька мільонів багатше.

Такі да, поправить фінансовий вопрос. Нє, ну не саджать же попа в натурє на цугундер, та й знайдуться заступнички, а ще дивись і проклянуть, кому таке нада. А так буде і вся попа в шоколаді і "богоугодне" діяніє сотворив. Красота! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Ну от і стане суддя 16.05.2023 13:07
На декілька мільонів багатше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100