реклама

реклама

У Черкаській обласній філармонії відбувся благодійний звітний концерт, який провела загальноосвітня школа №20. У такий спосіб учні цієї спеціалізованої школи продемонстрували свої таланти і водночас провели  доброчинну акцію збору коштів для підтримки черкасців, які воюють в районі Бахмута.

Звітний концерт учнів Черкаської спеціалізованої школи №20 тривав майже три години.  У програмі – патріотичні пісні й поезія за творами класиків та сучасних  українських композиторів і авторів, хореографічні й театральні композиції, постановки. З уст дітей лунали зворушливі слова про Україну, прагнення до Перемоги, миру та свободи.

photo_2023-05-17_11-02-04

Звітні концерти і виступи, участь у загальноміських культурно-мистецьких заходах є звичними для учнів цієї школи. Адже впродовж багатьох років завдяки підтримці міської влади у закладі діють 14 творчих об’єднань, кілька з яких мають звання народних та зразкових.

Цього разу діти поєднали звітний концерт із благодійністю. Захід почали зі вшанування памяті загиблвих воїнів-захисників хвилиною мовчання.

«Серця наших маленьких українців відкриті для великого добра. Ми збираємо кошти на підтримку ЗСУ, зокрема, на дрон і турнікети для черкасців 118-ї бригаді територіальної оборони, які воюють на передовій в районі Бахмута, – відзначила директорка Черкаської спеціалізованої школи № 20 Людмила Кіта. – Троє педагогів нашої школи (керівник зразкового духового оркестру Володимир Шуляка, викладач класу духових інструментів Дмитро Микитченко та вчитель інформатики Михайло Чиж) з перших днів повномасштабної війни у лавах Збройних Сил України. Дякуємо нашим воїнам-захисникам, які боронять Україну, а також батькам наших учнів та всім, хто відгукнувся на заклик і приєднався до благородної справи для нашої перемоги».

Від імені громади міста і виконавчого комітету Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко подякував директорці закладу, педагогічному колективу та учням. За високий професіоналізм, значний внесок у виховання дітей, патріотизм і високу національну свідомість вручив грамоти виконавчого комітету педагогам школи, які є учасниками бойових дій у лавах Збройних Сил України.

photo_2023-05-17_11-02-06 (3)

«Висловлюю вам подяку за невтомну працю, яку ви на своєму місці робите для нашої української перемоги, – відзначив Анатолій Бондаренко. – І ми в тилу повинні працювати так, аби нашим воїнам на передовій не було соромно за нас. Я пишаюсь нашою молоддю – талановитою, патріотичною та свідомою. Майбутнє української нації. І щиро дякую всім учителям, які в ці важкі часи продовжують підтримувати наших дітей та допомагають їм розвивати свої найкращі здібності.  Впевнений, що з такими дітьми, які небайдужі до реалій сьогодення та разом із дорослими приєднуються до волонтерства, наша нація – непереможна.  Дякую черкасцям, які прихистили у нас десятки тисяч вимушених переселенців під час повномасштабного вторгнення і допомагають їм відчути себе з нами єдиною громадою».

Як поінформувала директорка черкаської спеціалізованої школи №20 Людмила Кіта, попередньо батьками закладу було зібрано 40 000 гривень для закупівлі необхідного для наших воїнів. Депутат Черкаської міської ради Араїк Мкртчян приєднався до благодійності учнів школи №20 і передав кошти, яких не вистачало на закупівлю дрона. Тут же на сцені кошти передали військовим, аби вони використали їх за призначенням.

Довідково:

У Черкаській спеціалізованій школі №20 діють 14 творчих об’єднань: зразковий хореографічний ансамбль «Надія», зразкові духовий оркестр та оркестр народних інструментів, зразкова вокальна студія «Беліссімо», художні й театральні творчі колективи, ансамблі домристів, баяністів, бандуристів, сопілкарів. Загалом ці колективи об’єднують 450 дітей, а мистецтвом займається 85% учнів школи. Під час навчального року діти вивчають хорове мистецтва, теорію музики, сольфеджіо, опановують гру на одному з музичних інструментів – обираючи серед народний, духових та ударних.

Хореографічні класи мають уроки класичного тренажу, народного танцю, сценічної майстерності. Учні художніх класів за час навчання в школі оволодівають багатьма видами художніх ремесел, їх роботи систематично експонуються на виставках у місті.

Про це повідомляє сайт ЧМР.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100