Працівники УМВС України на Одеській залізниці затримали групу із чотирьох неповнолітніх, які протягом кількох діб викрали на залізниці біля 200 деталей верхньої будови колії, вагою понад 400 кг.

Повідомлення про крадіжку надійшло до чергової частини лінійного відділу на станції «Христинівка» від змінного техніка ПЧ-5 залізниці. На робочій колії станції «Тальне» було виявлено відсутність 31 підкладки типу Д-50 та 155 залізничних костилів.

Всього півтори доби знадобилось співробітникам карного розшуку, щоб розкрити цей злочин. Крадіями деталей виявились учні місцевої школи, троє дев'ятикласників, віком 14 років, та один семикласник, віком 12 років, які під час коротких шкільних канікул вирішили таким чином заробити гроші на розваги та, як це не дивно, на пиво та цигарки.

Наймолодшого з них до крадіжки залучив брат, поведінка якого в школі викликає чимало нарікань. Обидва підлітки проживають у бабусі і є майже безконтрольними. Двоє інших хлопчаків із благополучних сімей і, незважаючи на те, що батьки їм щодня виділяли гроші на кишенькові витрати, хлопцям цього не вистачало.

Прогулюючись вздовж залізниці, учні вирішили спробувати демонтувати деталі верхньої будови колії. Доклавши чимало зусиль, вони за допомогою підручних засобів зуміли витягти обладнання, загальною вагою біля ста кілограмів. Крадене здали за безцінь одному із односельців, який займався операціями з металобрухтом, не маючи на це відповідних документів. Виручені кошти підлітки відразу витратили на пиво та цигарки.

Повідомлення про відсутність деталей надійшло в міліцію після чергової крадіжки і вже через добу підлітки в присутності батьків зізналися у скоєному злочині.

Однією із причин протиправної поведінки учнів є недостатнє виховання з боку дорослих, а також безконтрольність у вільний від навчання час.

На батьків підлітків складені адміністративні протоколи за ст. 184 «Невиконання батьками або особами, які їх заміняють, обов'язків щодо виховання дітей» КУпАП. Про правопорушення школярів повідомлено навчальний заклад.

Кримінальна відповідальність за такі злочини на залізниці настає з 14 років, тому наразі проводиться дослідча перевірка і вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, інформує прес-служба МВС України на Одеській залізниці.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100