реклама

реклама

Під час сесії 18 травня депутати Черкаської міської ради не підтримали звернення до фонду Держмайна щодо передачі у власність територіальної громади міста Черкаси очисних споруд, якими нині опікується ПрАТ "Азот".

Про це повідомила кореспондентка Суспільного

cc672468bd4fd7dd

За словами секретаря міськради Юрія Тренкіна, попередньо провели опитування серед депутатів. Вони висловилися за передачу очисних споруд місту. Однак потрібно правильно підготувати всю необхідну документацію.

Проєкт рішення ради щодо цього вже приймали. Але воно було некоректно виписане і не відповідало вимогам фонду Держмайна, пояснила виконувачка обов’язки директора департаменту юридичного забезпечення юридичного департаменту міськради Катерина Пидорич.

"Нині необхідно оформити все належним чином", - пояснила ситуацію Катерина Пидорич.

Голосування вкотре провалили — натиснули "за" 17 міських обранців.

Що відомо про голосування за передачу очисних споруд

За це рішення під час засідання сесії міської ради 8 листопада 2022 року проголосували тільки 19 депутатів. Проти було 2, утрималися троє, а ще 10 не голосували.

У липні 2021 року на розгляд сесії міськради винесли електронну петицію щодо передачі каналізаційних очисних споруд в комунальну власність міста. У проєкті рішення було вказано, що існує постійна загроза припинення централізованого водовідведення, а також відповідно і водопостачання, внаслідок суб’єктивних факторів щодо діяльності "Азоту" (перепрофілювання підприємства, зупинка, ліквідація тощо). Однак це питання поки що не вирішили. Серед причин, чому очисні споруди мають стати комунальною власністю, працівники називають необхідність приведення у відповідність до вимог законодавства системи водовідведення міста, а також неефективність оперативного управління очисними спорудами що діють, і неможливість ПрАТ "Азот" забезпечити якісне очищення стічних вод.

реклама

Коментарі  

 
-1 #3 Перехожий 18.05.2023 18:12
Дайте їм ще одну спробу, вони виправляться, можливо... А якщо ні, то може ще раз.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Мавр 18.05.2023 16:48
А що,хтось сумнівався?

Свій інтерес гріє душу
Більше ні депутатська книжечка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Департаменти 18.05.2023 14:42
в Черкасах,це просто бездарі.Для чого потрібні працівники ,які не вміють оформляти документи належним чино,мало того вони щей на публіку признають це.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100