реклама

реклама

29 травня о 13:00 в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини ( 110 а  кімнаті, Новий корпус, вул. Садова, 28, м. Умань) правозахисники Східноукраїнського центру громадських ініціатив за сприяння Молодіжного центру "START" та факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини презентують книгу «Місто, з якого почалася війна» про  воєнні події та життя у Слов’янську у 2014 році.

Книга підготовлена ГО «Східноукраїнський центр громадських ініціатив» разом з партнерськими організаціями на основі спогадів жителів колись окупованого міста.

Видання презентують його співавтори Надія Нестеренко і Андрій Москаленко та Кочмурадов Андрій, колишній полонений незаконної в’язниці «Ізоляція» в так званій ДНР.

dsc_5449-(3)_optimized

Книга розкриває загальну картину життя окупованого Слов’янська в 2014 році. Слов’янськ став не просто містом, з якого почалася війна на cході України - події в ньому стали рольовою моделлю для захоплення інших міст України. Його сумний досвід згодом пережили безліч інших населених пунктів країни. Він зараз продовжується відтворюватись з новою силою після повномасштабного вторгнення РФ.

Під час презентації правозахисники розкажуть про особливості життя міста в умовах окупації; розгортання проросійської пропаганди; роль церкви та місцевої влади в захопленні міста окупантами; функціонування незаконних в’язниць; проблеми обстрілів та мінування об’єктів цивільної інфраструктури. Учасники презентації разом з авторами книги зможуть обговорити сучасні реалії та виклики війни, провести паралелі між подіями 2014 року та сьогоденням.

Книгу «Місто, з якого почалася війна» вже  було презентовано в багатьох містах країни (Києві, Слов'янську, Львові, Бердянську, Полтаві, Івано-Франківську, Кропивницькому, Житомирі,  Ужгороді та інших містах).

Вхід на презентацію вільний. Учасники презентації отримують подарунковий примірник книги «Місто, з якого почалася війна».

Книга «Місто, з якого почалася війна» підготовлена ГО “Східноукраїнський центр громадських ініціатив” разом з партнерськими організаціями (БФ «Восток SOS», Правозахисним центром громадських досліджень, ГО «Молода Просвіта Прикарпаття», ГО «Громадський комітет захисту конституційних прав і свобод громадян», які є членами Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі»), за підтримки Kurve WustrowCentre for Training and Networking in Nonviolent Action у рамках програми «Громадянська служба миру», яка фінансується Федеральним урядом Німеччини.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100