реклама
Sucurity Police

реклама

Саме у цій будівлі проходитиме перша сесія міськради. Мер Черкас вже побував тут після виборів на сесії обласної ради

Саме у цій будівлі проходитиме перша сесія міськради. Мер Черкас вже побував тут після виборів на сесії обласної ради

Завтра, 25 листопада, першу сесію Черкаської міської ради у новому складі ТВК скликає у залі засідань Будинку рад. Як повідомив «Прочерку» голова Черкаського міського тервиборчкому Микола Кудрявцев, перша сесія міськради пройде в залі засідань будинку обласної ради, оскільки там урочиста атмосфера і більше місця, ніж в залі засідань міської ради.

– Там помістяться усі наші депутати, усі запрошені і всі журналісти, – пояснив Микола Кудрявцев.

Також він зазначив, що в у роботі сесії не братиме участі депутат міськради від одномандатного мажоритарного виборчого округу №18 м. Черкаси, оскільки переможець по цьому округу ще не визначений.

– Ми нікого поки що не оголошуємо депутатом, бо справа поки що в судах, – пояснив Микола Кудрявцев.

Варто зазначити, що по вибори по округу №18 справді плавно перемістилися з виборчих дільниць у зали судових засідань. Перемогу по округу так і не можуть поділити між собою Ігор Калашник (від СПУ) та Баймурза Бакашев (від «ВО «Батьківщина»).

Кожна сторона може довго і переконливо доводити свою правоту.

– Суперечка має дійсно смішний вигляд. Виходила вже газета «Місто», де були оприлюднені результати виборів по округу. Переміг Ігор Калашник, – пояснює соціаліст Олександр Радуцький. – Між іншим, ми подавали скаргу в ТВК з проханням перерахувати голоси, бо нашими спостерігачами були зафіксовані порушення. До речі, голова 119-ї дільниці покинула Україну, бо її почали викликати до прокуратури. За перерахунком переміг таки Калашник... Але вже втретє кандидат в депутати Баймурза Бакашев подає в суд, бо, мовляв, перерахунок голосів був зроблений не таким чином. За цей час кандидат в депутати по одномандатному мажоритарному округу (очевидно, Радуцький мав на увазі бютівця Бакашева – ред.) обійшов всі політичні сили і сказав, мовляв, якщо він стане депутатом, то буде їхній, тільки б вони допомогли йому пройти всі суди. Хай «Батьківщина» визначається з цього приводу.

За словами соціаліста Радуцького, у «Батьківщини» є велике бажання призначити по округу №18 перевибори, але немає підстав. Самі ж соціалісти збираються добитися відкриття по всій цій колотнечі кримінальної справи. Мовляв, щоб нікому не хотілося фальсифікувати вибори.

У свою чергу, голова обласної організації партії «ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко запевняє, що їхній кандидат таки чесно виграв вибори по округу.

– Про це свідчить протокол перерахунку голосів. А те, що відбувалося вже потім, нагадує мені події в деяких районах області. Можна з бюлетенями зробити що завгодно. Мабуть, просто «треба» призначити Калашника депутатом, бо він так гарно очолював бюджетну комісію в попередньому скликанні, що напевне потрібен не лише соціалістам, а й меру… – говорить Анатолій Бондаренко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100