реклама

реклама

В Україні на законодавчому рівні розширили програми надання компенсацій для роботодавців, які працевлаштовують окремі категорії зареєстрованих безробітних. Це має сприяти підвищенню конкурентоспроможності молоді на ринку праці та зайнятості зареєстрованих безробітних, які перебувають на обліку понад 6 місяців.

За інформацією Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості прийняті норми законодавства про зайнятість населення передбачають таким роботодавцям низку заохочень.

Зокрема, роботодавцям, які працевлаштовують зареєстрованих безробітних, компенсуються 50 % мінімальної заробітної плати за відповідну особу за місяць.

1_8

Компенсація надається за працевлаштування осіб:

* віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців;

* віком до 35 років – на перше робоче місце;

* звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби при працевлаштуванні на перше робоче місце.

Загальна тривалість виплат становить 6 місяців упродовж 1 року.

Відповідно до статті 8 Закону України “Про Державний бюджет України на 2023 рік” розмір мінімальної заробітної плати складає 6700 гри. Тож, розмір компенсації за 1 місяць за 1 особу складає 3350 грн.

Детальну інформацію щодо компенсаційних виплат можна отримати за тел. (0472)35-24-14 або звернувшись до Черкаської філії Черкаського ОЦЗ за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, 330.

3_1342

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100