реклама

реклама

vooodkaaa Увагу уманських податківців привернула діяльність однієї із приватних підприємниць міста, що займалась роздрібною торгівлею на місцевому ринку, і як виявилось не дарма. Насправді ж 44-х річна «бізнесменка» захотіла збільшити свій статок шляхом незаконного виробництва та реалізації одного із найпопулярнішого серед населення товару – горілки. Про це повідомляють в управлінні податкової міліції ДПА в Черкаській області.

Відчувши смак живих грошей, підпільниця поставила справу на широку ногу, для цього орендувала два гаражних приміщення на території одного із автокооперативів міста де і налагодила протизаконне виробництво. Спирт невідомого походження змішувала із звичайною водою, а в приготовану водно-спиртову суміш додавала глюкозу, так би мовити для покращення смаку. Виготовлений фальсифікат розливала в пляшки різної ємності, що вже були у використанні. Про дотримання елементарних правил санітарії, підготовку води та інші умови, необхідні для якості продукції, годі і говорити. Готову продукцію реалізовувала через заздалегідь орендований на місцевому ринку магазинчик, а також через мережу громадського харчування, за ціною 12 гривень за півлітру.

Проведеною податковою міліцією перевіркою встановлено, що за період незаконної діяльності «комерсанткою» придбано більше 8500 літрів спирту і виготовлено близько 19000 літрів горілки. За допомогою нескладної математики можна підрахувати, що дохід від реалізованої «продукції» становить близько 500 тисяч гривень.

«Солодке» життя горе-підприємниці перервали податківці, бо під час продажу чергової партії «зеленого змія» спраглому клієнту її взяли, як то кажуть, «на гарячому».

У результаті огляду домоволодіння, орендованих гаражних приміщень та магазину податковою міліцією виявлено та вилучено з незаконного обігу 2630 літрів спирту та 123 літри незаконно виготовленої горілки, на загальну суму 122 тисячі гривень. Крім того, вилучено знаряддя і обладнання для кустарного виробництва та 2000 ампул глюкози.

Згідно висновку експерта вилучена водно-спиртова суміш не відповідає жодним вимогам, які пред’являються до горілчаних виробів та у зв’язку з перевищенням значень масової концентрації альдегідів і естерів, становить загрозу для життя та здоров’я людей при її вживанні.

Наразі, за незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів відносно жінки порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 204 КК України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100