реклама

реклама

Незабаром початок купального сезону, тож у Чигирині водолази обстежили пляжі. Такі роботи здійснюють щороку перед та на початку купального сезону, розповіла речниця головного управління держслужби з надзвичайних ситуацій в області Юлія Норовкова, пише Суспільне.

09159a523a1125aa

З її слів, загалом в області водолази обстежили 15 із 35 визначених місць масового відпочинку.

Водолаз Олександр Шеремет розповів: обстеження водойми відбувається у захисному костюмі та спеціальному обладнанні.Зазвичай перші знахідки – скляні пляшки. І це не єдине, що можна знайти в таких місцях, додав Олександр Шеремет.

"Це пляшки, скло, якісь камені, бувають дрючки, дерева".

На обстеження одного місця потрібно півтори години:

"Тут складно, тому що багато водоростей", – додав водолаз.

Цього разу необхідно було обстежити 15 метрів вздовж берега, розповів фельдшер водолазного відділення Олександр Перевізник.

"У загальному в Чигирині 10 пляжів. Якщо не пройшло очищення дна, то заборонено купатися і пляж не відкриється", – пояснив фельдшер.

Аби побачити з висоти небезпечні місця, над водоймою підіймають квадрокоптер, додав провідний інспектор відділу планування заходів запобігання надзвичайних ситуацій Вадим Горобець.

e1ef645ed9e124c0

"Таким чином допомагаємо нашим водолазам знаходити якісь небезпечні об’єкти на воді. Ми їх інформуємо і потім вони їх вже забирають", – розповів Вадим Горобець.

За рік проживання в громаді вперше до водойми прийшов пан Євгеній із Соледару. Каже, місце гарне, але не знає чи буде купатися.

"Я на центральний пляж інколи ходжу. Бачу, що люди тут купаються. Не купалися б, якби було погане дно і погана вода", – додала місцева жителька Оксана Сейкель.

Купатися рекомендують лише в тих місцях, які визначені владою і які пройшли всі обстеження, пояснила речниця головного управління держслужби з надзвичайних ситуацій Юлія Норовкова.

"Водолази обстежують місця масового відпочинку людей за зверненнями органів місцевої влади, виконавчої влади, а також балансоутримувачів. І після того, як водолази здійснюють обстеження видається спеціальний документ, і ми можемо вважати, що місце для відпочинку є безпечним. Але не варто забувати, що це все ж таки вода, є течія і течією може приносити брухт і якесь інше сміття", – сказала речниця.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100