реклама

реклама

29 травня директор Кіровоградського обласного краєзнавчого музею, заступник голови Кіровоградської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Борис Шевченко провів відкриту лекцію для студентів освітньої програми «Історія, музеєзнавство та експертиза культурно-історичних цінностей» Черкаського державного технологічного університету.

Перед тим, як безпосередньо перейти до теми спілкування «Збереження культурної спадщини України у воєнний час», Борис Шевченко розповів про себе, про свій шлях у музейній справі та про перспективні кроки, які вже вдалося зробити новій команді Кіровоградського обласного краєзнавчого музею.

9b74d7607d5c05507b17ba191bc0ecaf_XL

– Очолювати краєзнавчий музей, як і будь-яку іншу музейну установу, у воєнний час – це безумовний виклик, оскільки на директора лягає величезна відповідальність, – зазначив наймолодший на сьогодні очільник обласного краєзнавчого музею України.

Упродовж зустрічі Борис Леонідович ознайомив авдиторію з історією створення краєзнавчого музею – найстарішої скарбниці історії та природи краю, виникнення музейництва на Центральноукраїнських землях, розповів про знакових постатей, які зробили свій внесок у розвиток музейної справи, про структуру музею, акцентувавши увагу на прогресивних змінах, які запроваджує молода команда з урахуванням останніх світових тенденцій.

За словами краєзнавця, музей повинен бути національно-дослідницькою інституцією вивчення рідного краю, має відповідати викликам часу, бути концептуальним та сучасним.

– Сучасний музей повинен поєднувати три функції: бути науково-дослідним; науково-просвітницьким та науково-методичним центром, – поділився своїм баченням з авдиторією Борис Шевченко.

Як підтвердження своїх слів, промовець представив студентам та викладачам новий бренд музею, який розробили до 140-річчя музейної справи на Кіровоградщині (Центральноукраїнських землях), розповів про 3Д екскурсії на сайті музею, який вдосконалюється, про запровадження навчання для музейних працівників, випуск краєзнавчого видання та перспективні плани на найближче майбутнє.

Майбутні фахівці з історії, музеєзнавства та експертизи культурно-історичних цінностей ЧДТУ поставили гостю Черкас низку тематичних питань, які спонукали до дискусії, до пошуку ідей для розвитку музейництва, заохочення людей до відвідування музеїв, вивчення історії рідного краю, збереження культурно-історичних надбань.

Про це інформують в ЧДТУ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100