реклама

реклама

Понад 400 глядачів побували на прем’єрі інтерактивного комедійного детективу «Ножиці» в Черкаському театрі Шевченка 28 травня. Цими вихідними, 3 червня о 17:00, відбудеться другий показ вистави, тож черкащан та гостей міста запрошують на перегляд.

Німецький драматург Пол Портнер написав п’єсу «Ножиці» у 1958 році. Так, із середини минулого століття вона підкорила більшість сцен світу. Лишень у Бостоні цю виставу грають щодня от уже понад 35 років. Її зарахували до Книги рекордів Гіннеса як довготривалу немузичну постановку. Завдяки простій, але геніальній ідеї драматурга, п’єса завжди залишається актуальною, а гумор зрозумілий кожному.

1

– Унікальність цієї вистави в тому, що вона є інтерактивною. Тобто глядач бере безпосередню участь у дійстві. В одному із черкаських салонів краси відбувається злочин і публіка спільно зі слідчими з’ясовуватиме суть лиходійства, – розповів режисер-постановник Ігор Матіїв.

Із убивством оперної співачки Аврори Мохнатої усе настільки заплутано, що нехай би вашій дедукції позаздрив й сам Шерлок Холмс, ймовірність правильної відповіді становить усього 20-25%. Місце дії – одна з черкаських перукарень, знаряддя вбивства – ножиці, підозрюваних четверо (або й п’ятеро), і звісно – кожен з них має як мотиви, так і алібі.

– Знову в захваті від гри наших акторів. Майор Сергій Гачок (Сергій Бобров) вправно розплутує клубок невідомого і таємничого вбивства  перукарськими ножицями з Аврори і ще мені довелося стати помічником слідчого. Вести цю нелегку справу також допомагав лейтенант Василь Петелька – Богдан Балашов. А харизматичний і на всю голову блакитний перукар Антуан (Максим Рижевол)  змусив всіх реготати від його кусливих відповідей. Та що це я вас інтригую... Дорогі мої черкащани, збирайтесь до театру! Покращте свій настрій, – поділилася враженнями глядачка Людмила Мех.

IMG_20230531_162446_406

Сценографію та костюми розробили художники Сергій і Наталка Ридванецькі. Пластику ставив артист балету Руслан Лисінський.

– Мені дуже давно хотілося попрацювати із художниками Ридванецькими. Дотепер я бачив багато їхніх робіт і навіть був особисто знайомий, але не мав щастя з ними втілювати щось на сцені. І нарешті цей момент настав! Вони професіонали у своїй справі і мені здається, що ми розуміли одне одного з півслова. У нас не виникло жодних труднощів, тож результат був хорошим, – зазначив Ігор Матіїв.

Квитки можна придбати в касі театру або за лінком https://ck.kontramarka.ua/uk/nozici-81396.html

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100