реклама

реклама

У владі повідомили про результати ініціативи «Сади перемоги». Мовляв, у зв'язку з агресією росії виникла загроза продовольчої безпеки. Тому з лютого 2022 року запрацював проект для підтримки сільських господарств в територіальних громадах. Ініціатива реалізується проєктом SURGe за фінансової підтримки Уряду Канади та впроваджується компанією Alinea International.

У рамках проекту закуповували насіння, малу техніку, інше обладнання. Результати ефективні. У цьому запевнив заступник голови ОДА Олександр Турченяк.

У «Садах перемоги» беруть участь органи територіального самоврядування, школи, садочки, лікарні, бізнесові структури тощо.

photo_2023-06-01_12-07-31

– Все почалося з десяти ініціатив в Україні, а тепер 29 тергромад на Черкащині мають затверджені програми по «Садах перемоги» і впроваджують їх. Черкащина зберігає лідируючі позиції в цьому проекті. Мешканці громад ефективно працюють. Найбільш активним є Черкаський район, - зазначив Олександр Турченяк.

Одна з найактивніших громад Буцька Уманського району. Там засіяли більше 4 гектарів земель домогосподарств і 3 гектари комунальних земель. При чому на комунальній землі було звалище, нині ділянку обробили і там збирають урожай. Місцевий бізнес допомагав з насінням і з обробкою. Громади вже не лише садять, а й проводять первинну переробку, так виробляють олію і згущене молоко.

– У 2023 році Буцька громада посадили вже понад 3 тони картоплі для забезпечення громади, ЗСУ і ВПО, - зауважив спікер. – У Чигиринській громаді працівники багатопрофільної лікарні спільно з працівниками будинку культури висадили 1 тону картоплі. Зібраний врожай піде для організації харчування в лікарні.

Також є випадки, коли садять не лише звичайні культури, не лише картоплю, кабачок, кукурудзу, а садять навіть кавуни і на великих площах.

Як сказав Олександр Турченяк до засадження земель залучають безкоштовну працю «всіх бажаючих».

– Це всі мешканці громад, тобто всі, хто хочуть зробити свій внесок заради перемоги, заради безпеки. Тут немає специфічного відбору. І йде популяризація ініціативи серед мешканців громади! Це безкоштовна ініціатива громади!

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Олег 01.06.2023 16:51
Бред бесплатно скачать офигели
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 правда 01.06.2023 13:59
тобто працівник ФАПу змушений за вказівкою голови отг йти сапати грядку для впо(((
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100