реклама

реклама

Придніпровський районний суд міста Черкас завершив розгляд справи та виніс вирок директору Черкаської міської консультативно-діагностичної поліклініки. Посадовця обвинувачували в отриманні хабаря, але суд розгледів у діях правоохоронців провокацію злочину, пише сайт 18000

Інформація міститься у вироку, оприлюдненому у відповідному реєстрі.

DSC_0757

Йдеться про Владислава Свириденка, який нині продовжує працювати директором комунального закладу.

Улітку 2019 року підсудний нібито вимагав від підприємиці, яка здійснювала торгівлю медичним обладнанням та реактивами, хабар у розмірі 10-20 % вартості угод, які укладатимуться між поліклінікою та її підприємствами. Зокрема, 12 червня 2019 року підсудний та підприємиця підписали угоду, вартістю трохи більше 70 тисяч гривень. Після цього у своєму кабінеті він отримав вісім тисяч гривень готівки.

Далі, вже у листопаді того ж року, між сторонами було укладено ще одну угоду, вартістю у майже 500 тисяч гривень. Після цього обвинувачений знову отримав 50 тисяч гривень у власному кабінеті.

Обвинувачений свою провину не визнав та заявив про провокацію з боку правоохоронців. Зокрема, він пояснив, що у 2019 році було оголошено тендер, який відбувся лише з третього разу і у якому перемогла компанія заявниці. Після виконання договору вона прийшла до нього у кабінет і спробувала передати якийсь подарунок зі словами “це вам вдячність за те, що ви з нами дружите, йдете нам на зустріч”. Чоловік нібито був сильно заклопотаний своїми справами, тому поклав “подарунок” до шухляди, де його згодом і вилучили правоохоронці. Там була готівка.

Слідчі зафіксували на руках підсудного сліди від речовини, якою помічають готівку. Це може свідчити про те, що він все-таки мав справу з готівкою, яку отримав та поклав до своєї шухляди.

Також у суді свідчила у якості свідка заступниця підсудного. Вона заявила про те, що у приватній розмові з нею чоловік ніби стверджував, що “брав благодійну допомогу” від постачальників, втім доказів цієї розмови не надала.

Зазначимо, що у період відсторонення директора від посади саме вона виконувала його обов’язки і згодом була також затримана за службову недбалість і нині перебуває на лаві підсудних.

У межах негласних слідчих дій слідством зафіксовані розмови обвинуваченого з постачальницею, у яких йдеться про “10-20% знижки”.

Постачальниця: “По реактивам. Я вам казала, що фірми, які виробники, роблять нам знижку, потім ми можемо на цю знижку від зареєстрованої ціни додати…”

Підсудний: “Плюс семь и плюс десять…”

Постачальниця: “Плюс десять і плюс двадцять”.

Підсудний: “Ну то робіть”.

Постачальниця: “То це ж ми так і зробили. Я ж, щоб ви подивились… Згадали, да?”

Підсудний: “Ага”.

Постачальниця: “Щоб ви подивилися на оці остаточні якби ціни. Тоже кинуть на електронку? Так…(передає грошові кошти)”.

У суді чоловік заявив, що не пам’ятає цю розмову.

Вивчивши матеріали справи, суд вирішив, що у справі мало місце провокація злочину. На думку судді, слідство не надало жодного доказу того, що саме підсудний вимагав кошти від постачальниці. Навпаки, нібито саме вона ініціювала будь-які розмови про це, що і було враховано під час винесення вироку.

Суд повністю виправдав чоловіка від інкримінованих йому звинувачень.

Читайте також:

Цифрова країна: комп’ютерна документація в черкаській поліклініці – російською мовою

Директора черкаського медзакладу піймали на хабарі (ДОПОВНЕНО)

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #5 Лейба 02.06.2023 16:35
Ви так возмущаєтєсь, наче живете не в Україні, а в Сінгапурє! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Віталік 02.06.2023 14:20
Якби це була звичайна людина то вже сиділа б за гратами без розбору, а так там і суддя в ділі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Оля 02.06.2023 11:19
Брали, беруть і братимуть. Бо давали, дають і даватимуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Ворон 02.06.2023 10:45
ворону,очі не виклює.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 jack 02.06.2023 09:10
І щуку кинули у річку.
Хай живе наш найчесніший в світі український суд!
Ота постачальниця та отой директор, які РАЗОМ дерибанили НАРОДНІ гроші - мають виплатити 1000-кратний штраф, із позбвленням права на зайняття керівних та матеріально відповідальних посад років на 10.
А отой продажний суддя - має ментелятися на найрозлогішому каштані в Черкасах.
І ми маємо побудувати Україну, де саме ЦЕ буде НОРМОЮ.
А поки що - зайдіть у будь-яку державну чи комунальну структуру, до будь-якого посадовця. І запропонуйте будь-яку потрібну чи й геть непотрібну продукцію,товар и чи послуги. Назвіть будь-яку несусвітню ціну. І у відповідь почуєте: додайте до ціни ...десят відсотків, і принесіть готівкою оці відсотки!
Так було в СРСР. Так було в 90-ті, нульові, -надцяті. Так - є і зараз. І в рамках ЦІЄЇ системи вина того директора лише в тому, що його хтось підставив. Він не зробив нічоого такого,чого не робить ВСЕ наше керівне КОДЛО, що всілося народу на шию.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100