Понад 18 тисяч школярів Черкащини охоплено всіма формами літнього оздоровлення, відпочинку та дозвілля. Про це повідомив заступник очільника області Олександр Шамрай  на брифінгу в медіацентрі ОВА.

DSCF3654

Як він розповів, з початку червня у 27 тергромадах області розпочали роботу 156 пришкільних таборів. Їх відвідують понад 12 тис. дітей, віком від 7 до 12 років.

Перед стартом роботи табори пройшли належну перевірку, – зауважив Олександр Шамрай. – Її здійснили представники санітарно-епідеміологічної служби та ДСНС. Безпека понад усе, тому  всі заклади мають укриття. Вони облаштовані, відповідно до вимог.

У таборах для школярів організовано низку інтерактивів. Зокрема, це екскурсії, ігри та квести, конкурси, змагання, спортивно-оздоровчі та культурно-просвітницькі заходи. Водночас тут працюють гуртки та спортивні секції.  Також у закладах забезпечено одноразове харчування – обід.

Крім  роботи пришкільних таборів, у школах області впродовж червня працюють літні мовні табори та наукові школи, – розповів заступник голови ОДА. –  Зокрема, у місті Черкаси функціонують 45. Їх відвідує понад дві тисячі учнів.  А загалом по області таким видом літнього дозвілля охоплено близько 6 тис. школярів.

Завдяки підтримці держави та партнерів з’являється ще більше можливостей для оздоровлення та відпочинку дітей. Зокрема, на запрошення Фундації Олени Зеленської 28 дітей ВПО із 6 дитячих будинків сімейного типу відпочиватимуть у дитячому таборі оздоровлення та відпочинку «Артек-Буковель».

Ще 10 дітей, які за станом здоров’я та малий вік не можуть перебувати у таборі, проживатимуть на території Буковелю з  батьками-вихователями, – додав Олександр Шамрай.

Крім цього, 14 родин загиблих військових матимуть можливість відпочити в літньому гірському таборі в австрійських Альпах. Ця можливість надана благодійним фондом Mountain Seed Foundation.

Ще 15 дітей, батьки яких загинули в російсько-українській війні, матимуть можливість упродовж трьох тижнів відпочити й отримати психологічну підтримку у штаті Джорджія. Проживатимуть діти у спеціально підготовлених родинах. Для них працюватиме денний табір, де будуть різноманітні розваги, екскурсії, подорожі. Ініційований такий відпочинок організацією NGO Together ministry за підтримки ГО «Рух реформації».

Війна забирає в наших дітей їхнє дитинство, – зауважив Олександр Шамрай. –  Тому ми маємо використовувати кожну можливість, щоб відволікти їх від реалій сьогодення, хоча б ненадовго. Це наш обов’язок і завдання.  Ми продовжуємо над цим працювати. Цей напрям перебуває на постійному контролі начальника ОВА.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100