реклама

реклама

В області триває проведення національного мультипредметного тесту. Цього року для його складання зареєструвалося  8896 черкащан.  Про це повідомила проректорка з питань зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Лісова на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Із них 7163 осіб – це випускники шкіл, 1733 – студенти профтехів і випускники минулих років.

DSCF3674

Для проведення НМТ в області  створено 28 тимчасових екзаменаційних центрів, – розповіла Наталія Лісова. – Усі вони відповідають нормам безпеки. Мають спеціально обладнанні комп’ютерні аудиторії. До проведення тесту залучено 230 педагогічних працівників.

У цьому році тест складається із трьох блоків: українська мова, математика та предмет на вибір. Обирали випускники серед історії України, біології, фізики, хімії та іноземних мов.

Перевагу абітурієнти надали історії України, – зазначила проректорка інституту. – Цей предмет складатимуть понад 4740 осіб. На другому місці  англійська мова. Її обрали 2157 вступників. Біологію складатимуть 1708 осіб.

Уже після завершення тестування учасники зможуть  отримати результати. Максимальна кількість балів за кожний блок: 45 – із української мови, по 32 – з математики, фізики, іноземних мов, 54 – з історії України, 40 – з хімії  та 46 – з біології.

Цього року запроваджений мінімальний прохідний бал для кожного предмета, – роз’яснила Наталія Лісова. – Для отримання результатів за шкалою 100-200 з кожного блоку НМТ потрібно набрати не менше 10% від загальної кількості тестових балів за блок.

Нагадуємо, цьогоріч відбувається дві сесії складання НМТ.

Основна триватиме з 5 по 23 червня.

Додаткова – з 11 по 24 липня.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100