реклама
Sucurity Police

реклама

Загрозу затоплення водозабірної станції Черкаського водоканалу, що знаходиться поблизу с. Свидівок, ліквідовано. Нагадаємо, проблема виникла два тижні тому. Тоді в районі водозабору почало сильно підмивати берег, і за 4 дні річка забрала 50 м берегової смуги.

Нині там тривають роботи з укріплення берегової лінії. На місці надзвичайної ситуації комунальники працюють безперервно: туди постійно завозиться щебінь, каміння, залізобетонні блоки тощо.

За словами директора КП Черкасиводоканал Сергія Овчаренка, нині на водозабірній станції вже виконано приблизно 20% усіх необхідних робіт.

– На остаточне укріплення берегової зони піде ще, як мінімум, один місяць. Адже там слід виконати величезний об’єм робіт. На сьогодні загрозу локального рівня вдалося відвести, але загроза розмиву значної території берегу існує й надалі, – зазначив Сергій Овчаренко.

Він також розповів, що так як ця проблема виникла через зміну фарватера (русла) річки Дніпро, то має вирішуватися на обласному, а то й державному рівні. Тому з цього приводу відбулася нарада в Черкаській облдержадміністрації, де вирішено було відправити лист-звернення до Першого віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва. Зараз на водному підприємстві чекають реакції уряду й сподіваються, що держава допоможе у вирішенні цієї надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, що на термінові роботи з укріплення берегу на території водозабірної станції Черкаським виконком було виділено з резервного фонду міського бюджету 150 тис. грн.

 Довідка: Схожа надзвичайна ситуація з підмивом берегу с. Свидівок виникла в 2006 році. Тоді обласне керівництво взяло це питання під контроль і виділило кошти на укріплення берегової лінії. Саме ті укріплення дозволяли до сьогодні спокійно жити мешканцям Свидівку та навколишніх сіл.

 

Джерело: прес-служба Черкаського МВК, фото НТН

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100