реклама

реклама

З початку повномасштабного вторгнення 45 громад на Черкащині перейшли в ПЦУ, з них лише 19 парафій зі священиками. Решта без священиків, бо ті не побажали звершувати такий перехід. Всього на Черкащині. Тобто лише 30% громад переходять зі священиками.

Всього на Черкащині 246 громад.

Про це на пресконференції повідомив митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан.

360031036_621983750075811_4675235486106773671_n

Серед проблемних речей – майнові. Як правило, всі церкви будувалися за участю громаді. Але майновий стан потім прописується, що належить лише єпархії МП. А управляння це реєструвалося в Києві, абощо, на рівні Міністерства культури тощо.

– І виходять складнощі, коли громада дізнається, що їх майно у власності московської церкви. А деякі громади взагалі дізнаються, що їх майно приватне, тобто у власності священика. Це взагалі неприпустимо. Цим має займатися міністерство юстиції, прокуратура тощо. І вважаємо, найкраще це буде вирішено, коли буде прийнятий закон про заборону діяльності організацій з центром в Москві. Коли такі організації будуть заборонені, майнові питання будуть легше вирішуватися. А поки ми чекаємо судової тяганини, часто бувають майнові війни, - каже митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Черкасах практично всі парафії будуть святкувати церковні свята за новим стилем (ВІДЕО)


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100