реклама

реклама

Сьогодні в Черкасах відбулася обласна конференція ЧОО ВО «ЧЕРКАЩАНИ». Обговорили допомогу, яку надають місцеві осередки захисникам, переселенцями, яку допомогу організовують і надають у постраждалі регіони. Говорили й про те, що варто більше інформувати про це, бо нині видно, як піаряться великі партії і волонтерські центри, а тут люди працюють, проте не мають великих прес-служб для висвітлення.

У контексті цього, наприклад, обговорили, що у тій чи іншій громаді представники громади і політсили об'єднувалися і надавали допомогу кому слід. Так у постраждалі регіони направлялися і дошки для відбудови, і продукти тощо. Для переселенців, наприклад, у Водяницькій громаді, посадили 2,5 га картоплі, виростили десятки тон. На Уманщині і надавали житло для ВПО, і створювали гуманітарні центри.

A2E44DD2-BB45-4F91-9C1B-0575A18E1CA6

Секретар політичної ради ВО "ЧЕРКАЩАНИ" Анатолій Семинога зазначив, що в умовах, які зараз склалися в Україні, головним завданням для партійної роботи має бути допомога військовим та постраждалим регіонам.

– Нас, напевно, попереду чекає непроста зима. Ми маємо до цього також підготуватися та розуміти, як ми зможемо допомогти нашим громадам. Я хотів би, щоб ми напрацювали механізм та план нашої роботи до кінця цього року, - сказав Семинога.

Він зауважив, що нині великі партійні структури та організації, представлені в парламенті, показали деяку відірваність від народу. А місцеві партійні організації якраз показують, що є ближчими до народу, і більше працюють на місцях.

Підтримав колегу і голова фракції ВО "ЧЕРКАЩАНИ" в Черкаській обласній раді Олександр Коваленко. Він прозвітував про волонтерську діяльність членів партії і зазначив, що від початку повномасштабної війни вдалося придбати та передати більше 100 автівок для військових, відправити тонни гуманітарної допомоги постраждалим районам України, зокрема Херсонщині.

У порядку денному, зокрема, було питання щодо відкликання депутатки Тальнівської міської ради Тетяни Карачун, яку обрали від ЧОО ВО "ЧЕРКАЩАНИ" на місцевих виборах 2020 року.

Було озвучено, що у 2020 було внесено Тетяну Карачун у виборчий список кандидатів у депутати Тальнівської міськради від ВО «Черкащани» і виборчий список було затверджено на конференції 17 вересня 2020 року. Спершу Карачун отримала кількість голосів, що не дало можливості отримати мандат. Але згодом обраний депутат склав повноваження, і згідно з виборчим кодексом України 27 серпня 2021 року вона отримала депутатський мандат. Та потім не увійшла у фракцію ВО «Черкащани».

D4F1D05C-37DE-4A13-A1C5-5093077587D8

– У передвиборчій програмі ЧОО ВО “ЧЕРКАЩАНИ” є такий пункт у розділі “Освіта” - збереження мережі освітніх закладів. Тому депутати фракції не підтримували рішення міської ради про ліквідацію чи зміну типу освітніх закладів. Натомість Тетяна Карачун голосувала “за” по цих питаннях, – зазначив голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний.

Також Карачун не звітувала перед виборцями про свою діяльність. Усе це є підставами для відкликання такого депутата.

– Якщо депутат, обраний за партійним списком, не ввійшов у фракцію - це вже достатня умова для його відкликання. Я вважаю, що цей прецедент має навести порядок у рядах депутатів всіх рівнів, – додав член ради Черкаської обласної організації ВО "ЧЕРКАЩАНИ" Петро Душейко.

Рішення про відкликання депутатки Карачун підтримали одноголосно.

Також під час заходу представники "ЧЕРКАЩАН" з різних регіонів обговорили проблеми та здобутки за останній час. Як зазначив Борис Євмина, голова Золотоніської райради, у них у районі пролобіювали виділити кошти на обладнання рятувальникам. І зазначив, що влада повинна й надалі працювати і допомагати всім структурам і установам, які зараз на вістрі боротьби.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100