реклама

реклама

Газета «Коментарі» опитала близько шестисот експертів у сфері мас-медіа, культури, політики і міжрегіональних стосунків з 30 міст, щоб виявити стереотипи в сприйнятті жителями областей України один одного.

Зокрема, черкащани, мала Батьківщина яких у інших українців асоціюється з серцем України та шевченківськими місцями, називають такі асоціації: Донеччина (батьківщина нинішнього губернатора Черкащини) – там добувають вугілля і звідти пішов Янукович; Запоріжжя у черкащан асоціюється з запорізькими козаками, з островом Хортиця та однойменною горілкою; Київщина – з храмами, «Київським тортом» та цукерками «Вечірній Київ»; Рівненщина має своєрідні асоціації – там «теж роблять азотні добрива», у той час, як на Волині «теж роблять автобуси» (у Черкасах працюють потужні підприємства, що теж виробляють добрива та складають автобуси – ВАТ «Азот» та корпорація «Богдан»). Детальніше про асоціації черкащан стосовно інших областей України дивіться в інфографіці.

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 Детектор 30.11.2010 12:07
Брехня закладена вже на старті "дослідження", коли говорилося про "стереотипи". Стереотипи - це коли вважають, що всі повально українці давляться слиною при вигляді сала, а французи - "созєрцая" жаб. А тут прописані аж ніяк не стереотипи, а перші-ліпші асоціації, які виникають у опитаних людей, а швидше - просто у фантазіях "дослідників". Про Тернопіль - "там тоже гонят самогонку із буряков" звучить взагалі якось тупувато чи що...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Два 30.11.2010 12:05
Таке враження, що опитували якийсь люмпен-пролетаріат, а не експертів.
Хоча, зважаючи на мову проекту, - нічого дивного. Культурний рівень чужинця завжди тхне насмішкою і байдужістю.
РАДЖУ НЕ СПРИЙМАТИ ЦЬОГО МАТЕРІАЛУ СЕРЙОЗНО!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Черкащанин 30.11.2010 11:45
:eek: Покажіть мені хоч одного в Черкасах, хто вважає Сумщину краєм, "гдє больше всєго нє любят донєцкіх"?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Один 29.11.2010 22:38
Житомирщина - ліси, Чонобиль... а не горілка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100