Полірують судна, налаштовують вітрила та обговорюють маршрут — так учасники готуються до чемпіонату України з вітрильного спорту, який стартує 19 серпня у Черкасах.

Фото: Роман Сущенко

Фото: Роман Сущенко


Спортсмени впродовж чотирьох днів змагатимуться у шести класах, розповів засновник організації "Козацькі вітрила" Юрій Єфремов, пише Суспільне

70646cea7b1af6d9

Усього змагатимуться 70 юніорів із Київщини, Миколаївщини, Харківщини, Дніпра, Запоріжжя та обласного центру. Востаннє подібні змагання в Черкасах відбувалися 60 років тому.

"Змагання для мене – це як тренування, але у більшому флоті і водночас тренування бойових навичок на воді. Я дуже стараюся і хочу покращити свій результат. Всеукраїнські змагання – це серйозний крок", – розповіла учасниця змагань Марія Кисла.

Вітрильним спортом, додала вона, зацікавилася спонтанно:

"Я займалася плаванням і вирішила спробувати ще й вітрильний спорт. Через рік почала займатися більш серйозно, тренуватися".

Тетяна Федоренко спочатку тренувалася за кордоном:

"Я тренувалася у Польщі, Англії. Тепер хочу показати свої сили, побачити, наскільки я розвинулася".

Ще один учасник змагань Єгор Самарін пояснив: ці змагання він сприймає як підготовчий етап.

"Це для нас підготовчі змагання, бо після них, через п'ять днів, ми їдемо на чемпіонат світу в Литву. Вітрильний спорт – це сенс мого життя, мені це приносить задоволення. Людина на воді сама, вона має брати до уваги вітер, хвилі, стратегію, приймати рішення самостійно, вона сам на сам із човном, це розвиває", – розповів він.

Тільки на змаганнях спортсмен може побачити свій реальний рівень підготовки, вважає спортсмен.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100