Створення безпечного простору – ключовий пріоритет у підготовці шкіл Черкас до нового навчального року. На цьому наголосив міський голова Анатолій Бондаренко під час міської серпневої конференції педагогічних працівників, яка відбулася цієї суботи. На сьогодні триває перевірка навчальних закладів до зустрічі із учнями 1 вересня.

2381

За інформацією департаменту освіти та гуманітарної політики, 28 закладів загальної середньої освіти мають власні найпростіші укриття, в 13 з них – тривають капітальні ремонти, опоряджувальні роботи нині на завершальному етапі. Ці школи отримали підтвердження від профільної комісії про те, що укриття в них можна використовувати для захисту дітей у випадку повітряної загрози. До складу цієї комісії входять представники ДСНС, Держпродспоживслужби та фахівці департаменту, які відповідають за цивільний захист.

Школи, де не вистачатиме місця для всіх учасників навчального процесу у сховищах, орендуватимуть їх у підприємствах, організаціях та установах, що розташовані поруч. Для максимального охоплення дітей офлайн навчанням заклади середньої освіти використовують на договірних умовах ще 22 укриття.

2261

– Наш ворог непередбачуваний. Ми не можемо передбачити його тактику, але ми можемо врахувати попередній досвід і максимально підготуватися до найгірших сценаріїв. Ми працюємо над тим, щоб якомога більше дітей повернулися до навчання офлайн, створюємо безпечні умови для вчителів та учнів, – коментує міський голова Анатолій Бондаренко.

Він також додає, що на випадок аварійних відключень світла в усіх школах міста встановлені генератори.

Нагадаємо, що навчання в Черкасах цього року розпочнуть майже 28 тисяч учнів, серед них 2400 – вперше переступлять поріг школи. Школярі навчатимуться в кількох форматах: очному, змішаному, дистанційному та за однією із індивідуальних форм (екстернат, сімейна (домашня) освіта, педагогічний патронаж).

Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

реклама

Коментарі  

 
+8 #2 Толян и дети 29.08.2023 14:29
Володьке Крупскому и не снилось.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Пшонка 29.08.2023 13:24
Ай маладца Толя, ай красава!..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100