КП “Дирекція парків” обробила парки та сквери Черкас (Перемогу, Сосновий бір, “Казку” тощо) від особливо небезпечного шкідника – самшитової вогнівки. Гусінь цього метелика здатна за ніч повністю знищити кущ самшиту! Тому комунальники своєчасно захищають зелені насадження міста, і радять це робити всім черкасцям та підприємствам, на чиїй території ростуть різні сорти цієї рослини.

Цьогоріч у парках використовували препарати “Бацитоксин”, “Маврик”, “Белтмор” та “Енжио”. Ці засоби захисту рослин небезпечні тільки для певних видів комах і не шкодять рослині та іншим живим організмам. А для зелених насаджень у громадських місцях – це особливо важливо. Обприскувати треба одразу, як ви помітили перші ознаки появи шкідників.

1-1-1024x1024

Варто також зауважити, що самшитова вогнівка потрапила в Україну з Китаю близько 10 років тому. В неї тут мало природніх ворогів: гусінь їдять оси, а метеликів – птахи. Але такий процес знищення є довготривалим і практично не впливає на  розповсюдження, адже комаха здатна дуже швидко плодитись. І основна проблема – що вогнівка об’їдає не просто листочки, вона згризає луб гілочок, тобто кору. І таким чином ціла гілка відмирає. І коли багато цієї гусені, то кущ гине. Тому своєчасне обприскування – єдиний ефективний спосіб захистити зелені насадження.

Працівники КП “Дирекція парків” ретельно слідкують за станом зелених зон, за потреби обробляють їх від різних шкідників, поливають, підживлюють, – щоб вони завжди виглядали привабливо і радували відвідувачів своєю красою та доглянутістю.

Про це пишуть в КП

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100