реклама

реклама

Цього літа спеціалістами відділу молоді та національно-патріотичного виховання управління гуманітарної політики протягом тижня був організований вишкільно-патріотичний табір «Гайдамацьке коло». Він зібрав понад 50 дітей у віці від 14 років, аби надати молодому поколінню знання, вміння та навички, які сприяють формуванню національної свідомості та громадянської позиції і будуть корисними протягом їхнього життя.

374172561_912834963713581_6395392144578492197_n

Під час перебування в таборі юнаки та дівчата вивчали основи мінно-вибухової безпеки, набували важливі навички безпечного поводження з вибуховими речовинами та правила дій у небезпечних ситуаціях. Також учасники табору навчалися тактичній медицині, що є важливою навичкою в умовах надзвичайних ситуацій та вчилися надавати першу допомогу, рятуючи життя у важких умовах.

До програми перебування входило навчання стрільби з пневматичної зброї та АК. Це дозволило дітям вивчити основи вогнепальної техніки та вдосконалити свою майстерність у стрільбі. Учасники табору отримали практичні навички стройової підготовки, вчилися керувати дронами, орієнтуватися на місцевості, змагалися в тереновій грі і страйкболі та побували на заняттях із альпінізму та ножового бою.

Не менш захопливим було відвідування щорічного фестивалю «ШЕ.Fest» та екскурсія урочищем «Холодний Яр», де таборовики змогли насолодитися мистецтвом, культурою та традиціями своєї країни.

376577656_912834953713582_5843009134445698066_n

Окрім того, на одну із табірних гутірок завітала заступниця міського голови Анастасія Чубіна. У неформальній атмосфері активна молодь мала можливість поспілкуватися з нею, задати питання та поділитися враженнями від перебування у таборі.

«У таборі «Гайдамацьке коло» діти засвоюють не лише теоретичні знання, але й важливі життєві навички. Вони працюють в команді, відчувають відповідальність за свої вчинки і вчаться приймати рішення. Це все стане їм у пригоді в усіх аспектах їхнього життя для подальшого успіху та розвитку. Це вже не перший і точно не останній виїзд вишкільно-патріотичного табору. Адже саме від дітей залежить наше майбутнє, а тому виховувати їх треба у правильному руслі, щоб забезпечити краще майбутнє для нашої країни», -відзначила Анастасія Сергіївна.

За інформацією департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100