реклама Делікат

У місті Черкаси запрацювало регіональне представництво “Мрія - Українська Фундація”.

Українське об’єднання «Мрія» народилося з ініціативи захищати тил держави: родини українських воїнів, які пожертвували своїм життям заради нашого майбутнього. Діти Героїв - це паростки нової України, які тягнуться до сонця крізь попіл і біль. Немає більш життєствердної мети, ніж підтримати їх, дати сили розвиватися, допомогти знову вірити і мріяти.

фото№4

Ідея про спільний проект належить військовослужбовцю ЗСУ, історику за фахом і правдоборцю за характером Юрію Гудименку. Під час реабілітації після бойового поранення він об’єднав навколо себе команду волонтерів, військових, громадських діячів. Серед них - парамедик Юлія Паєвська Тайра, яка очолила Благодійний фонд «Мрія», волонтерка Дана Ярова, під керівництвом якої працює Громадська організація «Мрія дітей України». Також у команді «Український центр захисту прав людини» та його очільниця Людмила Денісова, яка має досвід роботи на посадах міністра соціальної політики та омбудсмена.

На сьогодні під опікою «Мрії» - більше 2,5 тисяч дітей військовополонених, цивільних бранців і загиблих героїв. Для їх розвитку і здоров’я в рамках проекту діє кілька програм. Зокрема, під патронатом волонтерки і дитячої письменниці Тетяни Комлик (Татуся БО) розроблений проект «Освітня підтримка», який пропонує дітям якісне безкоштовне навчання з різних дисциплін, основ програмування, підготовку до державних іспитів (ЗНО/НМТ) та можливості розвивати спортивні й творчі здібності. Також маленькі підопічні отримують комп’ютерну техніку (ноутбуки, планшети) для того, щоб освітній шлях був зручним і ефективним.

Ще одним важливим напрямом діяльності фонду є організація відпочинку, оздоровлення та реабілітації для родин. Команда ініціювала програму «Літо без війни», для фінансування якої залучає кошти відповідального бізнесу. Таким чином в перші місяці літа у 2023 році понад 300 дітей українських Героїв вирушили на відпочинок на курорти Європи та західних регіонів України.

Команда «Мрії» вже є надійною підтримкою для українських родин, які переживають скрутну життєву ситуацію. Понад дві тисячі підопічних отримують психологічну допомогу, гуманітарне забезпечення (продукти, засоби гігієни, одяг, взуття, побутова техніка), юридичний супровід і постійний особистий контакт.

Мріяти потрібно! Мріяти про нову Україну: відбудовану, самостійну, прогресивну. Водночас потрібно ці мрії перетворювати в реальність, а це неможливо без відповідального та сильного суспільства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100