реклама

реклама

«Змінився підхід до роботи», «почали вирішуватися найголовніші проблеми області», «поступово людям повертається зароблене», «люди починають відновлювати довіру до політики влади»… На сьогоднішній колегії в облдержадміністрації у рамках обговорення проекту програми «Будуємо нову Черкащину» в художньому слові вправлявся начальник Головного управління економіки ОДА Анатолій Костенко.

Його промова звелася до того, що програма «Будуємо нову Черкащину» – «це не чергова забаганка влади, а наказ громадян, конвертований у конкретний план дій».

– Минуло майже 9 місяців роботи нової команди. У природі цього часу достатньо для того, щоб з’явилося нове життя. А що ж з’явилося в цей період внаслідок роботи людей, що сьогодні уособлюють владу? З’явилися ознаки нового, кращого життя у порівнянні з попереднім періодом чи ні? Чи перетворюються сподівання людей на конкретний стан справ у кожній родині? Відповідь на ці питання починається з твердження, що насамперед змінився підхід до роботи. Від декларацій та обіцянок взято курс на конкретні справи, – розповідав Анатолій Костенко, який, між іншим, очолював обласне управління економіки і за керівництва областю попереднього губернатора. – За цей період почали вирішуватися найголовніші проблеми області економічного і соціального характеру – це проблеми пересічних громадян. Де раніше можна було побачити, наприклад, перед сільською громадою у 300 і менше душ звітувало все обласне керівництво на чолі з головою державної адміністрації?! Саме таким чином реалізуються слова Президента: «Почую кожного!», до яких вже взято за звичку додавати, окрім слова «почую», ще слово «вирішу».

Далі Анатолій Олександрович розповів про зростання рівня заробітних плат.

– Середньомісячна заробітна плата, яка складає близько 40% від доходів населення, зросла майже на 23%, а з урахуванням інфляції – більше ніж на 13%. У той час як по Україні цей показник не перевищив 10%. І заробітна плата склала понад 1800 грн. Іще у червні 8,9% людей отримували зарплату нижче мінімальної, а у вересні цей показник зменшився на 0,2%, враховуючи те, що розмір мінімальної заробітної плати зріс. Поступово людям повертається зароблене. За останні 7 місяців заборгованість по заробітній платі скоротилася на чверть. Ніхто зараз не говорить про якісь надзвичайні зрушення, мова йде лише про тенденції, а вони позитивні. Про те, що люди починають відновлювати довіру до політки влади говорить і інший показник, – це обсяг депозитів населення. Якщо перший квартал ми завершили обсягом близько 3,5 млрд. грн., то зараз понад 4 млрд. Це створює передумови для поступового відновлення кредитування, яке як повітря необхідне зараз для активного відновлення економіки… – повідомив Анатолій Костенко. – І сьогодні, підводячи своєрідну риску під результатами попередньої роботи, ніхто не говорить, що зроблено стільки, що ордени можна видавати. Найкраща оцінка для влади – це вдячність народу. А її ще треба заробляти. Саме тому іншого вибору, як почути людей, у влади не було і немає.

Та не лише про позитив говорив начальник обласного управління економіки. Анатолій Костенко і до критики вдався!

– Вибачте на слові, але в Золотоноші люди скоро з відрами по вулиці ходити будуть, якщо не вирішити питання очисних споруд. Напрям Пальміра-Чорнобай-Іркліїв потрібно давно перетворювати в дорогу, тому що те, що є – це випробувальний полігон для танків, а не шлях, який можна асоціювати з 21 сторіччя. У селах старі люди забули, а молоді ще й не бачили, що таке вуличне освітлення . Не можна в рік ветерана нагадувати людям, як жилося у ті тяжкі часи. Протягом останніх років було прийнято безліч різного роду програм, проте всіх їх часто об’єднувала одна риса – загальність, – підійшов до головної теми розмови Анатолій Костенко.

Програму ж «Будуємо нову Черкащину» він охарактеризував одним словом – «конкретність», бо «все прораховано, обраховано, і випадковостей там немає».

реклама

Коментарі  

 
+6 #2 Андрей 01.12.2010 21:36
Про які результати може йти мова, якщо влада займалася виборами та зомбуванням людей, покращенням життя "на словах". Як не вмикай холодильник в радіорозетку, м'ясо в ньому не появиться. Ціни виросли більше, ніж зарплати. Почалося виховання дворушників. Директора шкіл розуміють,напри клад, директор Першої міської гімназії Саєнко, що з одинадцятирічко ю наші випускники шкіл для Європи є недоучками, але балотуються в міськраду віл Партії Регіонів. Хочеться бути і красивим, і розумним.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Україна 01.12.2010 20:24
Про, що ви говорите?Ні які надбавки не покривають зростання тарифів,цін!Про яке там зростання заробітьньої плати можна говорити!!!!!!! !"все прораховано,обр аховано,і випадковостей там немае"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100